Главно Свијет

Лавров: Запад неће успјети да Русију лиши гласа у међународним пословима

АМБАСАДОР РФ У САД: ПУМПАЊЕ КИЈЕВА ОРУЖЕЈМ ВОДИ СУКОБУ НУКЛЕАРНИХ СИЛА
  • „Они желе да остваре оно што су одавно најавили – да Русија мора да зна своје мјесто, да нема право на сопствени глас у међународним пословима, да мора да се придржава правила која су измислиле САД“

РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да Вашингтон неће моћи да лиши Москву гласа у међународним пословима и натјера је да поштује правила која су измислиле Сједињене Америчке Државе.

– Они желе да остваре оно што су одавно најавили – да Русија мора да зна своје мјесто, да нема право на сопствени глас у међународним пословима, да мора да се придржава правила која су измислиле САД. Мислим да они веома добро схватају да им то неће успјети – рекао је Лавров за телевизију „Русија 1“.

Раније је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов изјавио да је „пумпање Кијева америчким оружјем пут ка директној војној конфронтацији између највећих нуклеарних сила“ и имаће непредвиђене посљедице, преноси Спутњик.

Руски предсједник Владимир Путин објавио је 24. фебруара да је Русија покренула специјалну војну операцију у Украјини ради демилитаризације, денацификације и привођења правди одговорних за злочине над цивилима у Донбасу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар