Главно Свијет

Лукашенко: Нишанимо западне центре који раде против Бјелорусије, дуго смо се за ово спремали

ОТКРИО ДА СУ УКРАЈИНЦИ РАКЕТИРАЛИ ТЕРИТОРИЈУ ЊЕГОВЕ ЗЕМЉЕ, АЛИ ДА СУ СВИ ПРОЈЕКТИЛИ - ПРЕСРЕТНУТИ
  • „Прије нешто мање од месец дана наредио сам нашим одговарајућим јединицама да гађају, како је сада модерно рећи, центре одлучивања у западним престоницама. То ће бити реализовано ако се НАТО усуди да удари, како планирају, на Гомељ на југу, на Мозирску рафинерију нафте, на аеродром у Лунинцу или по Брест“
  • „Не дирајте моју државу! Не дирајте мој бјелоруски народ! Ако још увијек имате нагон самоодржања“

УКРАЈИНСКА војска је покушала да изврши удар на војне објекте на територији Бјелорусије, али су све њене ракете пресретнуте – изјавио је Александар Лукашенко.

Предсједник Бјелорусије је додатно разоткрио:

„Прије три дана, можда и нешто више, са територије Украјине покушали су да ударе на војне објекте на нашој територији. Али, системи Панцир су успјели да пресретну све ракете које су испалиле оружане снаге Украјине“.

Бјелоруски лидер није искључио нове провокације са Запада против Бјелорусије.

„Западни сусједи нестрпљиво бацају погледе на приграничне бјелоруске и украјинске територије и чак се не устручавају да отворено говоре о њиховој анексији.

Лукашенко је истакао да су Бјелорусија и Русија изложене „отвореном економском и политичком притиску”.

Открио је је наредио да се узму на нишан центри за доношење одлука у западним престоницама:

„Желим да упозорим тамошње јастребове и да им искрено поручим: пре нешто мање од мјесец дана наредио сам одговарајућим јединицама наших оружаних снага да гађају, како је сада модерно рећи, центре одлучивања у вашим престоницама, са свим посљедицама које из тога произлазе. То ће бити реализовано ако се НАТО усуди да удари, како планирају, на Гомељ на југу, на Мозирску рафинерију нафте, на аеродром у Лунинцу или по Бресту, одговор ће бити тренутан“.

Прецизирао је: „Имамо одговор. Дуго сам се припремао за ово. Сјећате се, рекао сам: „Полонези“, наши вишецјевни ракетни системи, неће оманути“.

Предсједник Белорусије је напоменуо да Минск не жели да буде увучен у сукоб у Украјини и Донбасу, али да ће преиспитати своју позицију ако дође до инвазије на бјелоруску територију.

„Не дирајте моју државу! Не дирајте мој бјелоруски народ! Ако још увијек имате нагон самоодржања“ – поручио је Лукашенко не само Пољацима и Литванцима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар