Главно Свијет

Лукашенко поручио Западу: Бјелорусијом неће владати нико из иностранства

НАГЛАСИО ДА ОН И ДРЖАВНО-ВОЈНИ ВРХ ИМАЈУ НАМЈЕРУ ДА ЗАДРЖЕ КОНТРОЛУ НАД СИТУАЦИЈОМ
  • У Центру Министарства одбране за стратешки менаџмент рекао: „Не треба нам влада у иностранству, било гдје. Таква влада никада неће владати нашом земљом. Они који на то помишљају изгледа да слабо знају  историју
  • Учесницима протеста: „Смирите се, смирите се! Ако међу вама има мушкараца, нека буду мушкарци. Ако желе да мало ратују, ако желе тучу, хајде мушкарци са мушкарцима. Не истурајте дјевојке и не претите породицама. Засад молим: не дирајте невине људе

БЈЕЛОРУСИЈОМ никада неће управљати влада лоцирана у иностранству – рекао је Александар Лукашенко за вријеме састанка у Центру Министарства одбране за стратешки менаџмент.

Одмах је додао и упозорио: „Не треба нам влада у иностранству, било гдје. Таква влада никада неће владати нашом земљом. Они који на то помишљају изгледа да слабо знају  историју“.

Нагласио је да бјелоруска влада „никада никоме неће дати своју земљу“:

„Знате као и ја шта се дешава у земљи. Полако почињу или настављају да `демонтирају` ситуацију, наше друштво. Стигли су и до наших радних колектива. Ипак да поновим: неће успјети! Ми своју земљу нећемо дати никоме!  Ми ћемо задржати ситуацију под контролом!“

Лукашенко је – имајући у виду држање Пољске, Литваније и Летоније и њихове тобоже посредничке иницијативе – напоменуо да неки покушавају да Бјелорусији формирају и наметну „инострану владу“:

„Слушајте, ми имамо нормалну владу која функционише у складу са Уставом. Не требају нам стране владе, нити било какви посредници. Не желим да вријеђам руководства тих република, али хоћу да им поручим: заведите ред у својим земљама“.

Лукашенко је замолио опозицију да се смири.

„Смирите се, смирите се! Ако међу вама има мушкараца, нека буду мушкарци. Ако желе да мало ратују, ако желе тучу, хајде мушкарци са мушкарцима. Не истурајте дјевојке и не пријетите породицама. Засад молим: не дирајте невине људе“.

Бивша предсједничка кандидаткиња Светлана Тихановска у петак је најавила формирање координационог савјета за мирну транзицију власти“ у Бјелорусији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар