Главно Свијет

Лукашенко са четврти пут Путином о ситуацији у Бјелорусији и на њеним границама

РУСКИ ЛИДЕР ОБЕЋАО ДА ЋЕ БЈЕЛОРУСИ ПРВИ ДОБИТИ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ
  • Добитница Нобелове награде за књижевност Светлана Алексијевич позвана у Истражни комитет Бјелорусије. Као свједок кривично кажњивог формирања (опозиционог) Координационог савјета за транзицију власти. Неколико сати раније су приведени чланови тог руководства бјелоруске обојене револуције у покушају – Олга Коваљкова и Сергеј Диљевски

АЛЕКСАНДАР Лукашенко поново је – по четврти пут протеклих дана – телефонски разговао са Владимиром Путином.

Званично је саопштено да се договорили да Бјелорусија буде прва земља која је добити руску вакцину против коронавируса.

Главна тема била је, наравно, ситуација у Бјелорусије, Али, и око ње, нарочито на њеним границама са Пољском и Литванијом.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Москва и даље забринута због индиректних и директних манифестација спољног мијешања у ситуацију у Бјелорусији.

Лукашенко је прије неки дан рекао да Бјелорусију „лове“ да би касније напали Русију, при чему би његову земљу искористили као „одскочну даску“.

Лукашенков режим је тренутно у офанзиви.

Добитница Нобелове награде за књижевност Светлана Алексијевич позвана је у Истражни комитет Бјелорусије.  Као свједок кривично кажњивог формирања (опозиционог) Координационог савјета за транзицију власти.

Неколико сати раније су приведени чланови тог руководства бјелоруске обојене револуције у покушају – Олга Коваљкова и Сергеј Диљевски.

Приведени су испред једне велике фабрике у Минску.

Лукашенко је претходно упозорио „обојене“ да је формирање алтернативних тијела власти неприхватљиво и да ће се гонити по закону као кривично дјело „покушај незаконитог преузимања власти“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар