Glavno Svijet

Lukašenko sa četvrti put Putinom o situaciji u Bjelorusiji i na njenim granicama

RUSKI LIDER OBEĆAO DA ĆE BJELORUSI PRVI DOBITI VAKCINU PROTIV KORONE
  • Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič pozvana u Istražni komitet Bjelorusije. Kao svjedok krivično kažnjivog formiranja (opozicionog) Koordinacionog savjeta za tranziciju vlasti. Nekoliko sati ranije su privedeni članovi tog rukovodstva bjeloruske obojene revolucije u pokušaju – Olga Kovaljkova i Sergej Diljevski

ALEKSANDAR Lukašenko ponovo je – po četvrti put proteklih dana – telefonski razgovao sa Vladimirom Putinom.

Zvanično je saopšteno da se dogovorili da Bjelorusija bude prva zemlja koja je dobiti rusku vakcinu protiv koronavirusa.

Glavna tema bila je, naravno, situacija u Bjelorusije, Ali, i oko nje, naročito na njenim granicama sa Poljskom i Litvanijom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Moskva i dalje zabrinuta zbog indirektnih i direktnih manifestacija spoljnog miješanja u situaciju u Bjelorusiji.

Lukašenko je prije neki dan rekao da Bjelorusiju „love“ da bi kasnije napali Rusiju, pri čemu bi njegovu zemlju iskoristili kao „odskočnu dasku“.

Lukašenkov režim je trenutno u ofanzivi.

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič pozvana je u Istražni komitet Bjelorusije.  Kao svjedok krivično kažnjivog formiranja (opozicionog) Koordinacionog savjeta za tranziciju vlasti.

Nekoliko sati ranije su privedeni članovi tog rukovodstva bjeloruske obojene revolucije u pokušaju – Olga Kovaljkova i Sergej Diljevski.

Privedeni su ispred jedne velike fabrike u Minsku.

Lukašenko je prethodno upozorio „obojene“ da je formiranje alternativnih tijela vlasti neprihvatljivo i da će se goniti po zakonu kao krivično djelo „pokušaj nezakonitog preuzimanja vlasti“.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar