Главно Свијет

Лукашенков помоћник: Ако изађемо из државног савеза са Русијом – остаћемо без 25 одсто свега

ВАЛЕРИЈ БЕЉСКИ: КООПЕРАЦИАЈ СА РУСИЈОМ ЧИНИ ВИШЕ ОД 50 ОДСТО НАШЕ ЕКОНОМИЈЕ
  • Председнички кандидат опозиције Светлана ТИХАНОВСКА: ‘Сматрам да Бјелорусији није потребна Савезна Држава са Русијом“

БЈЕЛОРУСИЈА би изгубила 25 одсто бруто домаћег производа ако би изашла из савеза са Русијом, изјавио је у интервјуу државној новинској агенцији Белта помоћик предсједника Бјелорусије Валериј Бељски.

„Претпоставимо да се у држави реализују обећања која је дала Светлана Тихановска. На примјер: ‘Сматрам, да Бјелорусији није потребна Савезна Држава’. Могући закључак би био губитак позиције на руском тржишту и моментални прелазак на цијене нафте и гаса које важе за иностранство. Кооперација са Русијом чини више од 50 одсто бруто домаћ производње, скоро половина те цифре би била отписана са нашег рачуна“, рекао је Бељски.

„Штрајк као форму политичког протеста су изабрали радници државних компанија, којима се, према одлуци предсједника, пружа помоћ. Већина приватних компанија наставља рад, држећи се нових тржишта, која су изгубила конкуренте у периоду вируса корона“, изјавио је он.

Бељски сматра да је пуна ангажованост становништва Бјелорусије подстакла грађане да не брину о томе да ће изгубити посао.

Он је саопштио да је више од 150 полицајаца било рањено током протеста послије предсједничких избора у Бјелорусији.    

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар