Главно Федерација/БиХ

М. Тегелтија: Ко удари на Додика ударио је на изборну вољу народа Српске

„ТАКАВ УДАР БИО БИ ТЕШКО КРШЕЊЕ ДЕЈТОНА И УВЕО БИ БиХ У НЕПРЕДВИДИВ РАЗВОЈ ДОГАЂАЈА“
  • „Српски члан Предсједништва БиХ је и штићено лице под оружаном пратњом и сваки приступ њему као штићеном лицу, од било које оружане формације у БиХ, мора се службеним каналима унапријед најавити, иначе је пратња дужна да га брани свим средствима и сигуран сам да би то радила“
  • „Нико нема право да злоупотријеби чињеницу да је сједниште Предсједништва у Сарајеву. Ништа тиме не би ријешили, никог не би уплашили или обесхрабрили, само би радикализовали ситуацију у БиХ“

НЕ ТРЕБА ни помишљати на угрожавање безбједности представника српског народа у Предсједништву БиХ јер би то био напад на изборну вољу народа Републике Српске, а не на Милорада Додика, што би довело до радикализације ситуације у БиХ, поручио је савјетник српског члана Предсједништва за правна питања Милан Тегелтија.

Тегелтија је у изјави Срни подсјетио да Додик има имунитет од кривичног гоњења, што је везано за функцију коју обавља у Сарајеву, а све у вези са БиХ ради у том својству.

Сваки покушај његовог хапшења, док због посла мора боравити у Сарајеву, био би тешко кршење Дејтона и увео би БиХ у непредвидив развој догађаја“, рекао је Тегелтија Срни.

Тегелтија је нагласио да се са тим ништа не би ријешило, само би се БиХ довела тамо гдје то нико не жели.

Тужилац Тужилаштва БиХ Џермин Пашић иницирао је хитно формирање предмета због медијских иступа члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у којима, како се наводи, „исказује пријетње територијалном интегритету и највишим институцијама БиХ“

„Српски члан Предсједништва БиХ је и штићено лице под оружаном пратњом и сваки приступ њему као штићеном лицу, од било које оружане формације у БиХ, мора се службеним каналима унапријед најавити, иначе је пратња дужна да га брани свим средствима и сигуран сам да би то радила“, појаснио је Тегелтија.

Он је додао да све то говори због тога да послије нико не би могао рећи „нисмо знали“.

„Нико нема право да злоупотријеби чињеницу да је сједниште Предсједништва у Сарајеву. Као што рекох, ништа с тим не бисте ријешили, никог не бисте уплашили или обесхрабрили, само бисте радикализовали ситуацију у БиХ“, закључио је Тегелтија.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар