Главно РС и матица

„Мајевица“ представила нови трактор, отвориће погон у Зворнику

ФАБРИКУ ПОСЈЕТИЛИ МИНИСТРИ ПЕТРИЧЕВИЋ И МИТРОВИЋ И ШЕФ ПРЕДСТАВНИШТВА РС У СРБИЈИ ЦИЦОВИЋ
  • Нови трактор је развио тим инжењера фабрике у сарадњи са српским фабрикама које послују у ауто-индустрији и иностраним техничко-развојним центрима. Има 90 коњских снага и од других се разликује по знатно већем „обртном моменту на точковима“
  • Вјекослав ПЕТРИЧЕВИЋ: “Утисци су одлични, како са аспекта производа које ова компанија нуди, тако и са аспекта наше будуће сарадње. Имали смо прилику да видимо осам нових производа у оквиру саме компаније која има више од 100 производа”

МИНИСТАР привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић у Бачкој Паланци су присуствовали промоцији првог домаћег трактора компаније “Мајевица” намијењеног малим и средњим газдинствима.

Нови трактор је развио тим инжењера фабрике у сарадњи са српским фабрикама које послују у ауто-индустрији и иностраним техничко-развојним центрима.

Трактор има 90 коњских снага и од других се разликује по знатно већем „обртном моменту на точковима“.

Компанија “Мајевица” из Бачке Паланке промовисала је и седам нових прикључака за пољопривредне машине у присуству бројних званица.

У “Мајевици” вјерују да ће производњом новог трактора и прикључака упослити не само своје већ и производне капацитете више од 30 коопераната у Србији.

Петричевић је рекао да је имао изузетно задовољство да присуствује презентацији нових производа “Мајевице”, која планира да отвори погон и у Републици Српској.

“Утисци су одлични, како са аспекта производа које ова компанија нуди, тако и са аспекта наше будуће сарадње. Имали смо прилику да видимо осам нових производа у оквиру саме компаније која има више од 100 производа”, навео је Петричевић.

Он је истакао да Српска жели да се сарадња са компанијом из Бачке Паланке, која је започета прошле године, крунише отварањем производних капацитета “Мајевице” у Републици Српској.

Петричевић је уочи презентације најавио да ће погон “Мајевице” највјероватније бити отворен у Зворнику и да се очекује да уговор буде потписан у наредним седмицама.

Компанија, чија је традиција дуга 117 година, успјела је да развије више од 100 различитих прикључних машина.

Руководство и запослени истичу да се поносе позицијом лидера на тржишту и чињеницом да, како кажу, у Србији нема пољопривредника који није упознат са њиховим производним асортиманом.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар