Главно Федерација/БиХ

Мајкић: Група посланика атакује на право Српске да управља својим јавним добрима

„ЖЕЛЕ ДА ЗАУСТАВЕ ИЗГРАДЊУ И ЕКОНОМСКИ НАПРЕДАК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“
  • „Хајка, која је у Сарајеву подигнута ових дана на концесију за изградњу хидроенергетског система Горња Дрина, покушај је да се овај пројекат, толико значајан за Републику Српску, осујети, али још више да се онемогући свака већа економска сарадња између Републике Српске и Србије“
  • „Бошњачке политичке странке и њима одани грађанисти“ увијек се успјешно договоре када је у питању Република Српска и негативан став према једном од три конститутивна народа. Зар је мржња постала једино што уједињује бошњачке политичке странке?

ДЕЛЕГАТ српског народа у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић рекла је да, захтјев групе посланика странака из Федерације БиХ (ФБиХ) Уставном суду БиХ да преиспита концесије Републике Српске за хидроелектране на Дрини, представља директан атак на надлежности Српске за управљање јавним добрима и њен економски развој.

Она је оцијенила да тај захтјев није изненађујући и да се њиме жели зауставити сваки економски напредак у изградњи Српске.

„При свему томе, потпуно им је неважно што упориште за такав став не могу пронаћи у Уставу БиХ и важећим законима којима се одређена материја регулише. Хајка, која је у Сарајеву подигнута ових дана на концесију за изградњу хидроенергетског система Горња Дрина, покушај је да се овај пројекат, толико значајан за Републику Српску, осујети, али још више да се онемогући свака већа економска сарадња између Републике Српске и Србије“, истакла је Мајкићева.

Она је рекла да се „бошњачке политичке странке и њима одани грађанисти“ увијек успјешно договоре када је у питању Република Српска и негативан став према једном од три конститутивна народа.

„Зар је мржња постала једино што уједињује бошњачке политичке странке? Користе уходане методе, од наклоњености високог представника, до подношења захтјева Уставном суду. Не бирају средства да се Српска заустави на путу свог економског и сваког другог развоја“, нагласила је Мајкићева.

Двадесет и четири посланика странака из Федерације БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ поднијела су захтјев Уставном суду БиХ због одлука Републике Српске о утврђивању услова за додјелу концесија путем преговарачког поступка за изградњу и кориштење хидроелектрана „Бук Бијела“, „Фоча“ и „Паунци“ на ријеци Дрини, у општини Фоча.

Став ових посланика је да доношење наведених одлука и рјешења о додјели концесије и закључење уговора о концесији представља „активности супротне Уставу БиХ“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар