Главно Свијет

Мандић: Двије трећине Црне Горе су уз СПЦ и Јоаникија, али је мањина екстремизована

„ПОЛИЦИЈА ЋЕ ПРИЛИКОМ УСТОЛИЧЕЊА ИЛИ РАДИТИ СВОЈ ПОСАО ИЛИ СЛУШАТИ БИВШИ РЕЖИМ“
  • Сада је питање колико је сектор безбједности очишћен у протеклих годину дана од људи који су повезани са организованим криминалном и бившим режимом. Мислим да постоје “труле даске“ у њему, а да ли ће их бивши режим употријебити, то ћемо видјети

ЈEДАН од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, изјавио је данас да постоје отворени притисци у Црној Гори због устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу и додао да ће безбједносна ситуација тог догађаја много зависити од полиције, која ће или радити свој посао или слушати бивши режим.

Мандић је за ТВ Пинк казао да се грађани Црне Горе који припадају СПЦ, а то су двије трећине грађана, радује доласку патријарха Порфирија и устоличењу Јоаникија и да желе да тај дан протекне као један свечани чин.

Што се тиче већинске Црне Горе, атмосфера је добра, а на другој страни имамо ону мањинску Црну Гора која је видно екстремизована подршком опозиционих политичара и много више забрињава што се у све то укључују криминалне структуре“, рекао је Мандић.

Додао је да нова власт није успјела да „искида везе“ организованог криминала бившег режима и да зато данас има посљедице тих мањинских група које тако реагују на устоличење митрополита.

Он и ауторски текст бившег директора Управе полиције и актуелног савјетника предсједника Црне Горе Веселина Вељовића, у коме је позвао грађане да се масовно окупе и протестују због устоличења митрополита Јоаникија 4. септембра на Цетињу, а полицајце да одбију поједина наређења, види као притисак и слање поруке полицајцима који су били под његовом командом

Мандић истиче да Црна Гора располаже са довољно снаге, те да се очекује да ће безбедносни сектор одрадити добар посао и да на Цетињу неће бити никаквих проблема.

Сада је питање колико је тај сектор очишћен у протеклих годину дана од људи који су повезани са организованим криминалном и бившим режимом. Мислим да постоје “труле даске“ у њему, а да ли ће их бивши режим употријебити, то ћемо видјети“, рекао је Мандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар