Главно Свијет

Мандић: У формирање Абазовићеве мањинске владе уплетен је и страни фактор

НАГЛАСИО ДА ЈЕДИНО СТРАНЦИ ПОВЕЗУЈУ ПОСЛАНИКЕ КОЈИ СУ ЗА ЊУ ГЛАСАЛИ
  • „И сами амбасадори су се брутално мијешали у унутрашње ствари Црне Горе. Алтернатива је одржавање ванредних парламентарних избора које би спровела техничка влада“
  • „Бивши режим подстицао криминалне кланове, шверцере цигарета и наркотика на тај посао“

JЕДАН од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић изјавио је да су “грађани Црне Горе таоци међународних структура и да у формирање мањинске владе није био уплетен само домаћи, већ и страни фактор, који представља једино везивно ткиво посланика који подржавају нову власт”.

– Од почетка приче о формирању мањинске владе имамо лобирање међународног фактора страних амбасада, секретара, па и саме амбасадоре који су се брутално умијешали у унутрашње ствари Црне Горе. Алтернатива тој идеји је одржавање ванредних парламентарних избора које би спровела техничка влада – рекао је Мандић.

Он каже да је вријеме такво да се о томе мора проговорити и грађани обавијестити да се налазе у улози таоца међународних структура, додајући да је битно уперити прст у онога који не жели да спроведе вољу већинског народа Црне Горе.

– Мислим да вријеме пред нама треба да покаже да ми желимо сарадњу са међународном заједницом, да будемо дио ЕУ, али да не желимо да ова земља нема своју власт, да грађани излазе на изборе, а да у коначном то што су гласали за неког ништа не значи – рекао је Мандић за ТВ „Прва“.

Он наводи да је сједница Скупштине Црне Горе заказана у супротности са Уставом и Пословником и да се из нелегитимне Скупштине родила нелегитимна Влада.

Коментаришући недавна хапшења људи блиских ДПС-у, Мандић је рекао да је главни специјални тужилац почео да ради свој посао и да је то за очекивати, ако Црна Гора жели да иде ка Европи.

– Посланици и бивши министри за које постоје бројни докази да су се нелегално обогатили морају бити приведени правди – рекао је Мандић и додао да је „бивши режим подстицао криминалне кланове, шверцере цигарета, наркотика на тај посао“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар