Главно Свијет

Марковић: Све вјерске заједнице у Црној Гори имаће исти статус у оквиру правног поретка

„БЕСРАМНО ПОДМЕЋУ ДА ЖЕЛИМО ДА ОТИМАМО ЦРКВЕ И МАНАСТИРЕ И ДА ПРОТЈЕКТУЈЕМО СРБЕ“
  • Вјеровали смо да ће у новој реалности савремене Црне Горе сви пронаћи најбољи интерес за себе и своје породице и да ће негирање црногорског идентитета једном за свагда остати иза насВријеме нас је, у значајној мјери, демантовало – подјеле нису нестале

СВЕ вјерске заједнице имаће исти статус у Црној Гори, а сви неспоразуми биће рјешавани на миран и демократски начин, поручио је црногорски премијер Душко Марковић на свечаности поводом Дана независности.

Он је подсјетио да је прошло 14 година од када је Црна Гора, како је рекао, вратила име и мјесто међу државама свијета и одлучила да сама управља будућношћу.

„Вјеровали смо да ће у новој реалности савремене Црне Горе сви пронаћи најбољи интерес за себе и своје породице и да ће негирање црногорског идентитета једном за свагда остати иза нас“, рекао је Марковић на свечаности на Орловом кршу на Цетињу.

Он је нагласио да 14 година касније треба погледати истини у очи. „Вријеме нас је, у значајној мјери, демантовало – подјеле нису нестале“, навео је Марковић.

„Бесрамно подмећу да желимо да отимамо цркве и манастире, да протјерујемо Србе из Црне Горе, да у нашој земљи само што није почео братоубилачки рат“, рекао је Марковић.

Он је поручио да ће све вјерске заједнице у Црној Гори имати исти статус у оквиру правног поретка државе, усклађеног са највишим демократским стандардима модерног свијета.

Марковић је рекао да ће сви грађани бити једнаки у правима и обавезама и да ће се сви неспоразуми у Црној Гори рјешавати стрпљивим и упорним дијалогом, на миран и демократски начин.

Црна Гора јуче је обиљежила 14 година од стицања независности која је изгласана на референдуму 21. маја 2006. године.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар