Главно Свијет

Меркелова се још није нагодила са коалиционим партнерима поводом миграната

ЦСУ И ДАЉЕ ИНСИСТИРА ДА СЕ У ЗЕМЉУ НЕ ПУШТАЈУ ТРАЖИОЦИ АЗИЛА ИЗ ДРУГИХ ЗЕАЉА ЕУ

РАЗГОВОРИ њемачке канцеларке Ангеле Меркел и вођа двије друге партије у владајућој коалицији ноћас нису довели до рјешења спора око третмана миграната на њемачкој граници.

Хришћанско-социјална унија (ЦСУ), сестринска партија Демохришћанске уније (ЦДУ) Ангеле Меркел, жели да тражиоци азила регистровани у некој другој земљи Европске уније буду враћени назад већ са границе.

Канцеларка је против тога да Њемачка спроводи једностране мјере без договора са својим сусједима из ЕУ, али има рок до недјеље да направи компромис са својим савезницима.

Лидер посланичке групе (ЦДУ) Фолкер Каудер рекао је данас за њемачки јавни сервис АРД да се нада да рјешење још може да се нађе, пренио је АП.

Упитан да ли су партије из владајуће коалиције ријешиле спор који прети њеним распадом три мјесеца старе владе, Каудер је рекао да нису, али да је то очекивано јер ће се комитети партија састати у недјељу. „Врло је озбиљно, видјели смо то у разговорима, овдје се не ради о нечем ситном, ради се о нечем централном и важном. Потребно је да разговарамо једни с другима“, рекао је он.

Андреа Налес, која води социјалдемократе, рекла је да је ситуација у влади „изузетно напета“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар