Главно Свијет

Мета осумњичио америчку амбасадорку да је можда дио лобистичке кампање коју плаћа Србија

ОПТУЖИО ЈУРИ КИМ ДА ЈЕ ПОДРЖАВАЛА ИЗБОРНУ КАМПАЊУ ЕДИЈА РАМЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Албаније Иљир Мета оптужио је америчку амбасадорку у Албанији Јури Ким да се мијеша у унутрашње послове те земље тако што је подржала премијера Едија Раму уочи данашњих парламентарних избора, сугеришући да је Ким можда и дио “лобистичке кампање коју плаћа Србија“, јавља АП.

Мета је оштро говорио о амбасадорки Јури Ким јуче приликом гостовања на телевизији и позвао је да „престане да подржава Раму, који крши изборну тишину“.

У једном тренутку Мета је наговијестио да би амбасадорка Ким могла да буде дио међународне кампање лобирања против њега коју, како је рекао, предводи Србија, наводи АП.

Јури Ким

Постоје корумпирани кругови. Постоји лобирање које плаћа Србија, тамо (у САД) и у другим земљама, које амерички представници користе против Иљира Мете“, рекао је предсједник Албаније.

Док је трајала емисија на Сири телевизији, Ким је послала текстовну поруку Мети и твитовала о недељним изборима, одговоривши на упозорење Мете да ће Албанци „узети виле и друге алате ако премијер покуша да манипулише гласањем или резултатима“.

Неприхватљиво је да било ко пријети да ће грађани узети виле 25. априла уколико им се не допадне изборни резултат. Ове пријетње заслужују осуду. Они који позивају на насиље биће одговорни за своје ријечи и акције“, написала је амбасадорка САД.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар