Главно Федерација/БиХ

Милорад Крајшумовић нови командант Трећег пјешадијског (РС) пука

НА СВЕЧАНОСТИ У КАСАРНИ „КОЗАРА“ ДУЖНОСТ ПРЕУЗЕО ОД МИЛАНА РАДОЈЧИЋА
  • Нови командант: „Српски народ је кроз своју историју био повезан са војском и Српском православном црквом. Задатак пука је да сачува ту нит

БРИГАДИР Милорад Крајшумовић преузео је дужност команданта Трећег пјешадијског (Република Српска) пука од бригадира Милана Радојчића.

Свечана примопредаја обављена је у бањалучкој касарни „Козара“.

Примопредаји су присуствовали замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић, савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ за војна питања генерал Драган Вуковић, савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Милан Торбица, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, те директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Дарко Ћулум.

Били су присутни и директор Републичког Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић, предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић, генерали Оружаних снага БиХ из реда српског народа, команданти пјешадијских батаљона из Бањалуке, Бијељине и Билеће, те представници других јединица Оружаних снага и цивилних организација.

Нови командант поручио је да је основна мисија пука очување традиција Војске Републике Српске (ВРС) и српског народа.

Након свечаног преузимања дужности команданта пука, Крајшумовић је рекао новинарима у Бањалуци да је српски народ кроз своју историју повезан са војском и Српском православном црквом и да је задатак пука да сачува ту нит.

Он је оцијенио да је дужност команданта пука веома одговорна, значајна, часна и специфична у погледу сталне сарадње са органима Републике Српске, те невладиним организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата.

Милан Радојчић рекао је да је пред овим пуком још доста задатака које ће бити реализовани.

– Прије свега да се не заборави успомена на ВРС и на све борце који су дали своје животе за Републику Српску -, истакао је Радојчић.

Мирко Околић рекао је да се од Трећег пјешадијског тражи да достојанствено баштини традицију Војске Републике Српске.
Он је изразио захвалност институцијама Републике Српске, српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику, који су помагали пук до сада, истичући да постоје обећања да ће то радити и у будуће.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар