Главно Федерација/БиХ

Министар спољних послова БиХ биће Бисера Турковић из СДА

НА ПОЛОЖАЈУ МИНИСТРА ОДБРАНЕ БиХ НАЋИ ЋЕ СЕ СИФЕТ ПОЏИЋ ИЗ ДЕМОКРАТСКЕ ФРОНТЕ
  • Министар безбједности биће лидер СББ Фахрудин Радончић или Исмир Јуско

ДОСАДАШЊИ министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда, као и тренутни министар правде БиХ Јосип Грубеша задржаће се на тим положајима и у новом саставу Савјета министара.

Према информацијама „Вечерњег листа“, ХДЗ БиХ ће за министарку цивилних послова БиХ предложити Анкицу Гудељевић, некадашњу амбасадорку БиХ у Берлину коју је опозвао Жељко Комшић након преузимања дужности члана Предсједништва БиХ.

ХДЗ БиХ ће свој кадар поставити и на три позиције замјеника министара.

Актуелни замјеник министра спољњих послова БиХ, Јосип Бркић, остаће на истој позицији, док ће досадашњи замјеник министра безбједности БиХ, Мијо Крешић, бити именован за замјеника министра одбране БиХ.

За замјеницу министра спољње трговине и економских односа БиХ биће именована чланица Предсједништва ХНС-а БиХ и почасна предсједница ХСС-а БиХ Љиљана Ловрић.

Нова министарка спољних послова БиХ биће Бисера Турковић из СДА, док ће нови министар одбране БиХ бити Сифет Поџић из ДФ-а.

Позиција министра безбједности БиХ припала је СББ-у, који ће данас на органима странке одлучити да ће нови министар безбједности БиХ бити Фахрудин Радончић или Исмир Јуско.

Ове три странке подијелиће мјеста замјеника министара у Министарству правде БиХ, Министарству финансија и трезора БиХ, Министарству за људска права и избјеглице БиХ и Министарству промета и комуникација БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар