Glavno Federacija/BiH

Ministar spoljnih poslova BiH biće Bisera Turković iz SDA

NA POLOŽAJU MINISTRA ODBRANE BiH NAĆI ĆE SE SIFET PODŽIĆ IZ DEMOKRATSKE FRONTE
  • Ministar bezbjednosti biće lider SBB Fahrudin Radončić ili Ismir Jusko

DOSADAŠNJI ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, kao i trenutni ministar pravde BiH Josip Grubeša zadržaće se na tim položajima i u novom sastavu Savjeta ministara.

Prema informacijama „Večernjeg lista“, HDZ BiH će za ministarku civilnih poslova BiH predložiti Ankicu Gudeljević, nekadašnju ambasadorku BiH u Berlinu koju je opozvao Željko Komšić nakon preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH.

HDZ BiH će svoj kadar postaviti i na tri pozicije zamjenika ministara.

Aktuelni zamjenik ministra spoljnjih poslova BiH, Josip Brkić, ostaće na istoj poziciji, dok će dosadašnji zamjenik ministra bezbjednosti BiH, Mijo Krešić, biti imenovan za zamjenika ministra odbrane BiH.

Za zamjenicu ministra spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH biće imenovana članica Predsjedništva HNS-a BiH i počasna predsjednica HSS-a BiH Ljiljana Lovrić.

Nova ministarka spoljnih poslova BiH biće Bisera Turković iz SDA, dok će novi ministar odbrane BiH biti Sifet Podžić iz DF-a.

Pozicija ministra bezbjednosti BiH pripala je SBB-u, koji će danas na organima stranke odlučiti da će novi ministar bezbjednosti BiH biti Fahrudin Radončić ili Ismir Jusko.

Ove tri stranke podijeliće mjesta zamjenika ministara u Ministarstvu pravde BiH, Ministarstvu finansija i trezora BiH, Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstvu prometa i komunikacija BiH.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar