Главно РС и матица

Мојсиловић: Укључили смо 100 тенкова, 100 других оклопњака и 100 ракетних и арт-система

ВОЈСКА СРБИЈЕ ОД 8. ДО 11. НОВЕМБРА ИЗВОДИ НАЈВЕЋУ ВОЈНУ ВЈЕЖБУ У РЕГИОНУ

ВОЈСКА Србије организује од 8. до 11. новембра на више локација највећу војну вјежбу у којој ће учествовати око 8.000 припадника и 645 борбених система, најавио је начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

Гостујући на Радио-телевизији Србије, Мојсиловић је рекао да ће вјежба бити одржана на десет локација истовремено и уз бојево гађање и додао да је по обиму и садржају у многоме већа у односу на вјежбе које изводе земље у региону.

Мојсиловић је рекао да вјежба има пуно симболике.

„Вежба је и по карактеру и по обиму и садржају пуна симболике. Сто година је од херојске победе Српске војске у Првом светском рату, учествоваће 100 тенкова, 100 оклопних возила, 100 артиљеријских и ракетних система, што земаљских што ПВО, учествоваће и Речна флотила и други капацитети“, рекао је он.

Начелник Генералштаба ВС је подсјетио да је у току увођење у наоружање већег броја борбених система, попут оклопног транспортера Лазар 3, самоходне хаубице Нора, оклопног возила Милош, нових чамаца, пјешадијског и стрељачког наоружања и заштитне балистичке опреме.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар