Главно РС и матица

На прољеће у Бањалуци српско-руски форум на највишем привредном и политичком нивоу

ДОГОВОР ДИРЕКТОРА ИРБ РС ДРАЖЕНА ВРХОВЦА И МБАСАДОРА РФ У БиХ ИГОРА КАЛАБУХОВА
  • ВРХОВАЦ: Постоји заинтересованост руских привредника за инвестирање у Републику Српску

ДИРЕКТОР Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац и амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов договорили су данас у Сарајеву да би на прољеће могао бити одржан српско-руски форум у Бањалуци на највишем привредном и политичком нивоу.

– Амбасадор је апсолутно сагласан са овим приједлогом и то је кључни дио данашњег састанка да настављамо у правцу сарадње – изјавио је Врховац након састанка са Калабуховом у Амбасади Руске Федерације у БиХ.

Врховац је нагласио да састанак са Калабуховом представља наставак активности које спроводи ИРБ у смислу промовисања и улагања у Републику Српску.

– Недавно смо били у Руској Федерацији десетак дана, у Москви и Нижњем Новгороду, и остварили одређене контакте – рекао је Врховац.

Подсјетио је да је та сарадња настављена и током инвестиционе конференције у Приједору на којој су биле двије делегације из Руске Федерације, а путем видео-линка се јавило 30-так привредника из Русије.

– Ту смо видјели заинтересованост руских привредника за инвестирање у Републику Српску – рекао је директор ИРБ-а Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар