Главно Свијет

Најмање 25 жртава бујичних поплава у америчкој држави Кентаки

ВОДА СТИЗАЛА И ДО КРОВОВА КУЋА - НАЈВИШЕ СТРАДАО ГРАДИЋ ЏЕКСОН

БРОЈ погинулих у поплавама изазваним падавинама “епских размјера” у источном Кентакију порастао је на најмање 25, а под водом су бројне куће и саобраћајнице, саопштиле су локалне власти и упозориле да биланс жртава, по свему судећи, није коначан.

Гувернер Кентакија Енди Бешир изјавио је да ће бити потребно више недеља да се пронађу све жртве бујичних поплава широм Апалачких планина, пренио је АП.

Полиција и трупе Националне гарде, укључујући спасилачке екипе из сусједних држава, користиле су хеликоптере и чамце да спасу десетине људи из поплављених кућа и возила, пренио је Ројтерс.

На снимку локалних медија се види како је поплавни талас допро до кровова кућа и претворио саобраћајнице у ријеке.

„Ово није готово. Док трагамо и спашавамо угрожене, суочавамо се са стварном опасношћу”, рекао је Бешир на конференцији за новинаре.

Под водом је највећи дио Џексона, града са 2.200 житеља, удаљеног око 160 километара југоисточно од Франкфора, главног града државе Кентаки, казао је он.

“Стотине кућа, башти и предузећа је под више воде него што мислим да је било ко од нас икада видио у тој области. Ово је просто разорно”, истакао је гувернер Кентакија.

(Танјуг)

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар