Главно РС и матица

„Насер Орић je највећи кољач у 20. вијеку, а Изетбеговић се редовно са њим састаје ”

БОШЊАЧКИ ЛИДЕР БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ: И У ПРИЈЕДОРУ ЈЕ ПОЧИЊЕН ГЕНОЦИД
  • Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир КОЈИЋ: Изетбеговић се превише осилио. Јавно ћу рећи да у Сребреници није било геноцида јер поштујем рад Гидеона Грајфа и вјерујем његовом тиму и његовој стручности
  • Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко ЛАЗИЋ: По Изетбеговићу, изгледа да је српски народ сам убијао своју дјецу, очеве, дједове, спаљивао своје куће, градове и села, пљачкао властита имања, те починио стравичне злочине над самим собом. Гдје су били муслимански и хрватски војници у протеклом рату, нису ваљда на Србе бацали цвијеће и хљеб

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА, толико се осилио и почео себи давати за право да изиграва све, и судију и тужиоца и историчара, када говори да је у Приједору почињен геноцид, што није утврдио ниједан суд, па чак ни онај у Хагу, али су јалови покушаји из Сарајева да српски народ и Српску прогласе геноцидним те на крају и укину.

Поручено је то јуче из републичких организација које окупљају породице погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, одговарајући на ријечи које је Изетбеговић упутио из Приједора након сахране бошњачких жртава убијених прије 30 година на подручју тог града.

Први човјек СДА је тада, наиме, поручио да се “геноцид није догодио само у Сребреници”, већ да је “ужасно лице показао и ту у Приједору”.

Бакир Изетбеговић

Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић истакао је за “Глас” да се Изетбеговић превише осилио.

– На то, наравно, Кристијан Шмит ћути јер је то син Алије Изетбеговића, док бисмо ми, породице, требали да ћутимо. Јавно ћу рећи да у Сребреници није било геноцида јер поштујем рад Гидеона Грајфа и вјерујем његовом тиму и његовој стручности. Не сумњам да ће против мене покренути поступак, али у том случају ће морати и против сваког слободоумног Србина из Подриња, против сваке мајке, дјетета и супруге, али и против Бакира, коме су Инцко и Шмит дали нове аргументе да би привукао бираче да га изгласају – истакао је Којић.

Изетбеговићу је поручио и да је “Насер Орић највећи кољач у 20. вијеку, а он се редовно састаје са њим”.

– Подсјетићу га да је обилазио радове на тунелу Бутмир који су радили затвореници логора “Силос”, тако да он не би требало да прича много о рату јер ни његове руке нису баш чисте – закључио је Којић.

Бранимир Којић (Фото: СРНА)

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић подсјећа да није први пут да Бакир Изетбеговић и њему слични покушавају да за ратна дешавања у БиХ јединим одговорним прогласе српски народ и Републику Српску.

– По Изетбеговићу, изгледа да је српски народ сам убијао своју дјецу, очеве, дједове, спаљивао своје куће, градове и села, пљачкао властита имања, те починио стравичне злочине над самим собом. Гдје су били муслимански и хрватски војници у протеклом рату, нису ваљда на Србе бацали цвијеће и хљеб – истакао је Лазић и нагласио да је крајње вријеме да “муслимански званичници из Сарајева престану за све да оптужују Србе и Српску”.

Морају, како је казао, да се суоче са ратном прошлошћу и злочинима који су почињени над Србима ако желе да БиХ опстане.

– Српски народ и руководство Републике Српске никада неће пристати на укидање Српске и проглашење слободарског српског народа геноцидним – закључио је Лазић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар