Главно Свијет

Неколико експлозија у бази код града Џанкој – у централном дијелу Крима

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ ОБЈАВИЛО ДА СЕ РАДИ О „САБОТАЖИ“
  • У Доњецку почиње суђење Хрвату Вјекославу Пребегу, којег су руске снаге заробиле почетком маја близу Маријупоља. За учествовање у сукобу у улози плаћеника и рушење уставног поретка, за шта су предвиђене казне доживотног затвора и смртна казна

РAT у Украјини ушао је у 174. дан.

Оружане снаге Украјине користе противтенковске мине „ЕМП Ф2“ француске производње, чија је употреба супротна Женевској конвенцији, саопштио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

И додао: „Руске снаге су у недјељу, 14. августа, пронашле више од 50 противтенковских мина `ЕМП Ф2` француске производње које су оставиле јединице украјинске 72. механизоване пјешадијске бригаде јужно од Артјомовска“.

Конашенков је рекао да су руске снаге извршиле напад на украјинску 72. механизовану пјешадијску бригаду близу Артјомовска у Доњецкој Републици и да је у њему погинуло више од 50 украјинских националиста и уништено шест јединица војне опреме.

Облаци дима се виде изнад руске војне авио-базе код села Гвардејское у централном дијелу Крима, јавио је руски лист „Комерсант“.

Министарство одбране РФ саопштило је да је низ експлозија око Џанкоја на сјеверу Крима „саботажа“ и да је најмање двоје цивила повријеђено, пренијела је РИА Новости.

Министарство одбране РФ саопштило је да је јутрос избио и пожар код села Мајское, на територији привременог складишта муниције једне од војних јединица. Пожар је довео до детонације муниције.

Уједињене нације имају логистичке и безбједносне капацитете да подрже посјету инспектора Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) украјинској нуклеарној електрани Запорожје, а услов је да се и Русија и Украјина сложе с тим, рекао је портпарол УН Стефан Дижарик.

Он је тако одговорио на оптужбу Русије да су УН блокирале посјету инспектора ИАЕА највећој нуклеарној електрани у Европи, коју је Русија зaузела у марту.

Данас, иначе, почиње суђење Хрвату Вјекославу Пребегу, којег су руске снаге заробиле почетком маја близу Маријупоља.

Њему ће судити суд ДНР и то за учествовање у сукобу у улози плаћеника и рушење уставног поретка, за шта су предвиђене казне доживотног затвора и смртна казна.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар