Главно Странке

Новаковић-Бурсаћ: Амандмани СДП биће одбачени још у комисијама Представничког дома

„ТО ЈЕ АПСУРДНО И ПОЛОД ЈЕ ПУСТИХ ПОЛИТИЧКИХ ЖЕЉА“
  • Приједлог СДП-а занимљив и вриједан пажње само утолико што се њиме директно признаје да неке од институција које тренутно функционишу на нивоу БиХ, као што су Суд и Тужилаштво БиХ, немају уставно упориште, па би они овим приједлогом да их „поуставе“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ сматра апсурдним и неприхватљивим СДП-ов приједлог амандмана на Устав БиХ којима се, између осталог, уводе функције „предсједника и два потпредсједника БиХ“, као и „премијера БиХ“.

Поручила је да нема никакве шансе да то буде усвојено.

Приједлог амандмана на Устав БиХ, које је предложио СДП БиХ, нема никакву шансу да буде усвојен и претпостављам да неће проћи ни комисијску фазу Представничког дома. То значи да се ради о још једној у низу политичких пустих жеља ове странке којима она покушава да скрене пажњу на себе и свој политички програм“, рекла је Бурсаћева за Срну.

Према њеним ријечима, до које је мјере приједлог амандмана апсурдан и неприхватљив најбоље илуструје један од приједлога у вези с надлежношћу нивоа БиХ, а који према идеји СДП-а, обухвата „и све друге надлежности које се уређују законом“, што се не може наћи нити у једној озбиљној, сложеној земљи.

Осим што се оваквим приједлозима губи драгоцјено вријеме и енергија, додатно се дезавуише јавност, посебно у Федерацији БиХ, јер се као разлог за подношење ових амандмана наводи захтјев институција ЕУ, што уопште није тачно“, нагласила је Бурсаћева.

Она је оцијенила да је приједлог СДП-а занимљив и вриједан пажње само утолико што се њиме директно признаје да неке од институција које тренутно функционишу на нивоу БиХ, као што су Суд и Тужилаштво БиХ, немају уставно упориште, па би они овим приједлогом да их „поуставе“.

„Оваквим приступом промјенама Устава ова странка обезвређује политички дијалог и сам значај процеса уставних промјена у БиХ“, закључила је Бурсаћева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар