Главно РС и матица

НВО из Бањалуке и Београда снажно подржале „историјско јединство у Српској“

ОВДЈЕ МОЖЕТЕ – АКО ИМАТЕ ДРЖАВЉАНСТВО БиХ – ПОТПИСАТИ ПЕТИЦИЈУ
  • Руководилац Императорског православног палестинског друштва (одјељења у Република Српска) – свештеник Миладин Митровић – изјавио да постигнуто јединство шаље охрабрујућу поруку цијелом српском народу, као и јасне сигнале међународној заједници да ће се против агресивног наметања самовоље високог представника борити у свом пуном капацитету

ПОТПИШИ! – БРАНИМО ИСТИНУ, НЕ ДАМО СРПСКУ!

НА иницијативу Императорског православног палестинског друштва (ИППД) – одјељења Република Српска неколико невладиних организација из Бањалуке и Београда пружило је снажну подршку исказаном историјском јединству српских политичара у Српској када је ријеч о непримјењивању одлуке високог представника Валентина Инцка.

У саопштењу ИППД се наводи да су једногласно доношење закона о непримјењивању те одлуке и усвајање Закона о допуни Кривичног законика Српске, у којем су предвиђене казне за све оне који изложе порузи, презиру или грубом омаловажавању симболе Српске, свједочанство искрене опредељености српских политичара да по сваку цијену бране интересе српског народа.

– Невладине патриотске организације подржавају напоре српских парламентарних странака на путу очувања националног интереса и институција Српске за које је од кључне важности било постизање јединства и усклађивање ставова. Такво јединство је неопходно како би се спречило етикетирање Српске да је геноцидна творевина, а њен народ да је онај који чини геноцид – наводи се у саопштењу.

Миладин Митровић

Истиче се да је јединство од историјске важности за будућност Републике Српске и Срба.

Руководилац ИППДРепублика Српска, Миладин Митровић, изјавио је да постигнуто јединство шаље охрабрујућу поруку цијелом српском народу, као и јасне сигнале међународној заједници да ће се против агресивног наметања самовоље високог представника борити у свом пуном капацитету.

– Јединство и саборност залог су опстанка нашега народа и очувања Српске – поручује Митровић.

Саопштење још потписују организацијеСНП Избор је нашБањалука, УдружењеЗавет српскорускиБеоград, Руско сабрање у Србији Београд и Удружење за одбрану ћирилицеДобрица ЕрићБеоград.

Народна скупштина Републике Српске јуче је на посебној сједници у Бањалуци по хитном поступку усвојила Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримјењивању одлуке високог представника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар