Главно Свијет

Оливера Ињац поднијела кривичну пријаву против свог претходника Предрага Бошковића

ТВРДИ ДА ЈЕ ЕКС-МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ ПРЕКО ФИКТИВНИХ НАЛОГА ОШТЕТИО БУЏЕТ ЗА 32.000 ЕВРА
  • У пријави је наведено да су Бошковић и његово двоје помагача лажним налозима преко једне туристичке агенције плаћали семинаре који никада нису одржани, а били су у периоду епидемије, односно након парламентарних избора на којима је ДПС партија чији су званичници – остала без већине за формирање Владе

МИНИСТАР одбране Црне Горе Оливера Ињац доставила је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву због незаконитог трошења новца током мандата њеног претходника Предрага Бошковића, којом су бивши министар и његови тадашњи сарадници Михаил Волков и Алма Љуљанај Јовићевић осумњичени да су фиктивним налозима преко једне туристичке агенције оштетили буџет за 32.000 евра.

У пријави је наведено да су они лажним налозима преко агенције плаћали семинаре који никада нису одржани, а били су у периоду епидемије, односно након парламентарних избора на којима је ДПС партија чији су званичници – остала без већине за формирање Владе.

У пријави Тужилаштву се изражава сумња да су новац који је уплаћиван агенцији накнадно подијелили међусобно и да се радило о уплатама од по 4.000, 5.000 и 6.000 евра. За све то су, како наводе црногорски медији, имали саучесника у Министарству, али и у агенцији.

Бошковић је члан Предсједништва ДПС-а, а Волков и Љуљанај Јовићевић чланови Главног одбора.

У Специјалном државном тужилаштву отворена је истрага по кривичној пријави Ињчеве због незаконитог трошења новца из тог ресора током мандата њеног претходника, потврђено је подгоричким „Вијестима“.

„Поступак извиђаја у наведеном предмету је у току, а више информација и података није могуће саопштити ради заштите интереса поступка“, наводи се у одговору специјалног тужиоца Сање Јовићевић.

Министарство одбране Црне Горе је након промјене власти темељно провјерило уговоре и финансије претходника, а за то је задужило стручна лица.

О неким сумњивим аранжманима Ињчева је говорила раније на Одбору за безбједност Скупштине, када је најавила и пријаве Тужилаштву.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар