Главно Странке

Опозиција тражи нову посебну сједницу Народне скупштине о случају Драгичевић

ОБЈАВИЛА ДА ЈЕ ПРИКУПИЛА ЗА ТО ПОТРЕБНЕ ПОТПИСЕ ТРЕЋИНЕ ПОСЛАНИКА

ОПОЗИЦИОНИ клубови у Народној скупштини РС затражиће сазивање посебне сједнице ради, како кажу, намјерног успоравања истраге рјешавања убиства Давида Драгичевића.

Они су појаснили да је опструкцијом истраге прекршено неколико закона и Устав РС, а од НС РС ће затражити да се предузму мјере како би се истрага убрзала и ријешио случај.

Додали су да је прикупљена потребна једна трећина потписа народних посланика, и да предсједник НС РС нема начина да не закаже сједницу, а да у року од наредних седам дана мора бити заказан њен Колегијум. Сугерисали су да је потребно да се сједница одржи прије почетка предизборне кампање да би се избјегла политизација случаја.

Нагласили су да ће бити позвани представници Окружног тужилаштва у Бањалуци, и тврде да након давања наредбе за покретање истраге о убиству Давида Драгичевића нису предузели ниједну радњу.

Прошло је 150 дана откад су се грађани почели окупљати на Тргу, а и даље се не зна ко је убио Давида Драгичевића“, рекао је Адам Шукало, посланик ПДП-а.

Тврди да идеја Милорада Додика, предсједника РС, да се размишља да се понуди награда од 500 хиљада марака противзаконита, јер у нашем законодавству не постоји таква могућност.

Недељко Гламочак, посланик СДС-а, рекао је да су надлежне институције узурпирале своје надлежности, и да би случај брзо био ријешен кад би свако радио свој посао.

Горан Ђорђић, посланик Напредне Српске, је нагласио да је сазивање сједнице потребно како би се натјерали тужиоци да затраже судски налог ради изузимања података с друштвених мрежа, а да они то не желе да учине јер би тако, како је рекао, било откривено ко је убио Давида.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Opozicija-Tuzilastvo-namjerno-odugovlaci-istragu-ubistva-Davida-Dragicevica/493841

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар