Главно Скупштина РС

Оштра расправа између посланика Вукановића и предсједника Скупштине Чубриловића

ПОСЛАНИК СДС СЕ ПОСЛАНИЦИМА СНСД ОПЕТ ОБРАТИО ПОЗДРАВОМ „МЕРХАБА, АСКЕР!“

СЈЕДНИЦА Народне скупштине Републике Српске настављена је данас оштром расправом између посланика Небојше Вукановића, који дјелује у Клубу СДС-а, и предсједника парламента Недељка Чубриловића.

Бурна расправа је почела након што је Вукановић, у наставку расправе о Приједлогу закона о подстицајима у привреди РС по хитном поступку, рекао да је данас у Невесињу за 80 домаћинстава, међу којима и мајци дјетета с посебним потребама, искључена струја, на шта је Чубриловић реаговао да то није тема тачке дневног реда.

Након што је посланицима СНСД-а и овај пут на почетку расправе упутио поздрав „Мерхаба, аскер!“, Вукановић је реаговао ријечима да плата има везе и с овим законом, али га је Чубриловић прекинуо.

Услиједиле су оштре оптужбе и тешке ријечи, о томе ко је неваспитан, ко се не понаша се у скаду са скупштинским пословником, ко има 10 станова и нема осјећај за „обичне људе“.

На моменте је расправа била готово пред мјеру искључења са сједнице, али је Вукановићу „само“ одузета ријеч.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић позвао је да се постигне договор о понашању посланика како се не би долазило у овакве ситуације, која се на крају смирила.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар