Главно Свијет

Пахор признао да је питао за „мирни разлаз“, али тврди да је „заговорник БиХ“

АМБАСАДА СЛОВЕНИЈЕ У САРАЈЕВУ: „ОН НЕМА САЗНАЊА О БИЛО КАКВОМ ЈАНШИНОМ NON-PAPER“
  • АМБАСАДА: „Предсједник Пахор редовно упозорава против идеја о распаду БиХ и прекрајању граница на западном Балкану. У том контексту је због забринутости пред тим идејама о томе питао своје суговорнике, сва три члана Предсједништва БиХ када је почетком марта посјетио Сарајево“   

БОРУТ Пахор, предсједник Словеније је заговорник БиХ, њене територијалне цјеловитости, европске перспективе и мирног развоја што увијек досљедно наглашава, а о наводном нон паперу премијера Јанеза Јанше о могућем прекрајању граница нема сазнања, наглашено је бањалучким „Независним новинама“ из Амбасаде Словеније у БиХ.

„Предсједник Пахор жели да БиХ чим прије постане дио ЕУ. Досљедно наглашава важност геополитичког приступа ка ширењу ЕУ које би укључивало такође БиХ која има са ЕУ тренутно најслабије формалне везе. Предсједник Пахор редовно упозорава против идеја о распаду БиХ и прекрајању граница на западном Балкану. У том контексту је због забринутости пред тим идејама о томе питао своје суговорнике, сва три члана Предсједништва БиХ када је почетком марта посјетио Сарајево“, наглашено је.

Подсјетили су да је Пахор о томе јавно говорио приликом свог обраћања Собрању Републике Сјеверне Македоније у септембру прошле године.

Предсједник Пахор у свјетлу европске перспективе западног Балкана припрема састанак лидера иницијативе Брдо – Бријунски процес, очекиван у мају. У вези других објава у медијима, предсједник Републике Словеније Борут Пахор није упознат са наводним нон-папером и не може га коментирати.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар