Главно Федерација/БиХ

Палмер у Сарајеву: САД желе напредак БиХ ка европским и евроатлантским интеграцијама

НАГЛАСИО ДА ВАШИНГТОН РАДИ НА ИЗБОРНОЈ И ОГРАНИЧЕНОЈ УСТАВНОЈ РЕФОРМИ У БиХ
  • Директор при Европској служби за спољне послове, Ангелина АЈХОРСТ: У БиХ истиче вријеме за измјене Изборног законаОвдје смо ради наставка дискусије са свима у БиХ. На располагању смо тричетири дана, ако буде требало и дуже

АМЕРИЧКИ представник за реформу Изборног закона у БиХ Метју Палмер изјавио је данас у Сарајеву да избори у БиХ треба да врате повјерење грађана, чији је глас важан.

Након разговора са предсједником Централне изборне комисије БиХ Жељком Бакаларом и представником Коалиције „Под лупом“ Вехидом Шехићем, Палмер је навео да је важна подршка настојањима за постизање договора о ограниченој уставној, те изборној реформи.

Према његовим ријечима, САД сматрају да су те реформе веома значајне за функционалност институција БиХ, као и за напредак на путу ка европским и евроатлантским интеграцијама.

– Од изузетног значаја је да тај процес успије у парламенту. Оно што је такође важно је да избори у БиХ буду коректни, фер и транспарентни, те да се поново врати повјерење грађани и да они вјерују да њихов глас јесте важан – истакао је Палмер.

Он је навео да је важно да резултати избора у БиХ одражавају вољу грађана.

Директор при Европској служби за спољне послове, Ангелина Ајхорст, истакла је да у БиХ истиче вријеме за измјене Изборног закона, као и да је циљ да се обезбиједи одржавање избора у октобру наредне године на правичан, транспарентан и недискриминаторски начин.

– Овдје смо ради наставка дискусије са свима у БиХ. На располагању смо тричетири дана, ако буде требало и дуже. Разговарамо о теми како обезбиједити правичне и транспарентне изборе, свјесни околности у којима се налазимо, а ријеч је о дубокој кризи – истакла је она.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар