Главно Свијет

Палмер запријетио Србији санкцијама ако набави руске ракетне системе С-400

АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛНИ ПРЕДСТАВНИК ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН СВЕ ОНАКО ЛАЖНО МЕКО И „ПАРТНЕРСКИ“
  • Македонској шиптарској телевизији Алсат М рекао: „Постоји доза забринутости због распоређивања руске војне опреме на територији Србије, али и због могућности да Србија тражи специфичне руске системе. То би водило ризику да јој се уведу специфичне санкције због куповине руске војне опреме. Надамо се да су наши српски партнери свјесни тога

СПЕЦИЈАЛНИ представник америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмер изразио је забринутост САД због присуства руске војне опреме у Србији и запријетио санкцијама ако Београд набави руске ракетне системе.

„Постоји доза забринутости због распоређивања руске војне опреме на територији Србије, али и због могућности да Србија тражи специфичне руске системе. То би водило ризику да јој се уведу специфичне санкције због куповине руске војне опреме. Надамо се да су наши српски партнери свјесни тога“, рекао је Палмер у интервјуу македонској телевизији Алсат М.

Амерички дипломата је то рекао одговарајући на питања какав је став САД поводом недавно одржане војне вјежбе српске и руске војске „Словенски штит“ и присуства ракетног система С-400 у Београду.

Палмер је истакао да је управо Америка највећи војни партнер Србије, у чему значајну улогу има Национална гарда Охаја, али да то не значи да Београд не треба да сарађује и прави војно партнерство са Русијом.

На недавно одржаној војној вјежби српске и руске војске под називом „Словенски штит 2019“ први пут је ван територије Русије био приказан ракетни систем С-400.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао јуче новинарима да Србија нема С-400, али да њу „више не могу да понижавају како су то чинили од 2000. до 2012. године, а на њихову жалост, Србија је данас много успешнија“.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар