Главно Странке

Пандуревић: Иванић, СДС и Савез за промјене траже за Српску снажне савезнике у свијету

„ЖЕЛИМО ДА НАЈМОЋНИЈЕ ДРЖАВЕ КАЖУ ДА НЕМА МЈЕЊАЊА УСТАВНЕ СТРУКТУРЕ БиХ И ДА ЈЕ РС НЕОСПОРИВА“
  • Потпредсједница СДС Александра ПАНДУРЕВИЋ сматра да би предсједник Републике Српске Милорад Додик „требало да поздрави” то што је Иванић путем Стратегије афирмисао и Резолуцију Народне скупштине Српске о војној неутралности

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке Александра Пандуревић изјавила је да српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, СДС и Савез за промјене траже снажне спољне савезнике Републици Српској.

Пандуревићева је рекла да је резултат тог рада да најмоћније државе свијета данас кажу да нема промјена уставне структуре БиХ и да је Република Српска неоспорна.

„То је разлика између времена наше власти у Сарајеву и власти СНСД-а када су биле свакодневне међународне иницијативе за централизацијом БиХ и брисањем Републике Српске“, навела је Пандуревићева.

Она је напоменула да је дио из Стратегије спољне политике БиХ да би „БиХ требало да активно прати заједничку спољну и безбједносну политику ЕУ и да би у том смислу требало унаприједити систем придруживања спољнополитичким изјавама и рестриктивним мјерама ЕУ према трећим земљама и субјектима“ преписан из одговора на Упутник ЕУ на који је, напомиње, сагласност дала и Влада Републике Српске.

Пандуревићева сматра да би предсједник Републике Српске Милорад Додик „требало да поздрави“ то што је Иванић путем Стратегије афирмисао и Резолуцију Народне скупштине Српске о војној неутралности.

„Једино што је ставио ван снаге јесте захтјев Небојше Радмановића за чланством у НАТО и тиме зауставио читав процес интеграције на активацији МАП-а коју је одобрило Предсједништво БиХ на челу са Радмановићем“, нагласила је Пандуревићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар