Главно Скупштина РС

Петковић: Парламент Црне Горе гурнуо је прст у око Србима

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ СРПСКЕ: ТО ЈЕ СРАЧУНАТО И НА РАЗБИЈАЊЕ СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У ЦРНОЈ ГОРИ
  • Милан ПЕТКОВИЋ изразио наду да ће резолуција још једном ујединити Србе, као што их је ујединио закон о наводним слободама вјероисповијести, поготово што се резолуцијом Срби желе означити на неки начин као геноцидни народ. Зашто не донесоше резолуцију о геноциду који се десио у Јасеновцу или над Јерменима?

ПОТПРЕДСЈЕДНИК  Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је да је Резолуцијом  гурнут „прст у око“ Србима ради разбијања српског јединства које је створено у тој држави.

Он је изразио наду да ће ова резолуција још једном ујединити Србе, као што их је ујединио и закон о наводним слободама вјероисповијести када су Србима покушали одузети њихове светиње, а овом резолуцијом се Срби желе означити на неки начин као геноцидни народ.

Петковић је додао да му није јасно зашто се ова резолуција доноси у тренутку када се помислило да Црна Гора креће путем суживота, демократије и уважавања права народа, посебно Срба који тамо живе у великом броју.

– Поставља се питање, ако је донесена резолуција о Сребреници, зашто није донесена резолуција о геноциду који се десио у Јасеновцу или над Јерменима или на неком другом свјетском стратишту, него само наводни геноцид у Сребреници – навео је Петковић.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Резолуција, између осталог, подразумијева да парламент осуди и признаје да се у Сребреници догодио геноцид и да је убијено више од 8.000 Бошњака.

Текст резолуције предвидио је и да 11. јул буде проглашен Даном сјећања на жртве Сребренице, да се афирмише мир и стабилност и да се позову јавне институције да истраже ратне злочине.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар