Главно Скупштина РС

Петковић: Тужилаштво БиХ треба да испита Џаферовића поводом злочина „Ел муџахедина“

МУЏАХЕДИНИ СУ СТИГЛИ ИЗ АРАПСКИХ ЗЕМАЉА, А ПОЧИНИЛИ СУ БЕСТИЈАЛНЕ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА
  • Мичан ПЕТКОВИЋ: Треба га позвати као свједок да да изјаву о чињеницама су му познате с обзиром на то да је управљао Центром служби безбједности Зеница 1994. и 1995. године. Исто тако, требало би да се види да ли, евентуално, постоји његова одговорност због непријављивања кривичног дјела ратног злочина

БАЊАЛУЧКИ адвокат Милан Петковић изјавио је да би правосудне институције БиХ требало да испитају бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића у вези са злочинима које су током протеклог рата над Србима починили припадници одреда “Ел муџахедин”.

Петковић је рекао Срни да се информације о злочинима те формације дуже вријеме појављују у медијима, те да би Тужилаштво БиХ требало разјаснити и испитати да ли је Џаферовић о томе упознат.

“И да се он у вези с тим околностима позове као свједок да би дао изјаву о евентуалним доказима, те које чињенице су њему познате с обзиром на то да је управљао Центром служби безбједности Зеница 1994. и 1995. године. Исто тако, требало би да се види да ли, евентуално, постоји његова одговорност због непријављивања кривичног дјела ратног злочина”, рекао је Петковић.

Муџахедини, који су на ратиште БиХ стизали из арапских земаља, били су познати по бруталним и бестијалним злочинима над Србима, па и Хрватима, што је манифестовано и ритуалним одсијецањем њихових глава.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар