Главно РС и матица

Пленковић оптужио Србију за агресију на Хрватску, Босну, Словенију и Косово

У СТРАЗБУРУ РЕПЛИЦИРАО ЧЛАНУ ДЕЛЕГАЦИЈЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРУ ШЕШЕЉУ
  • Шешељ за хрватског премијера рекао: „Пред нама је човек који глорификује Јасеновац, концентрациони логор за седамсто хиљада Срба, Јевреја и Рома, који глорификује Блајбург… Пленковић је на челу неонацистичке власти у срцу Европе, у земљи у којој су Срби грађани другог реда“

ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић рекао је у Стразбуру да је „Србија извршила агресију на Хрватску, али прије тога и на Босну, Словенију и Косово и одговорна је за ратове”, наводи се у саопштењу Српске радикалне странке, у којем се објашњава да је Пленковић тако реплицирао Александру Шешељу, члану српске делегације на засједању Парламентарне скупштине Савета Европе.

Према саопштењу СРС, најприје је Александар Шешељ критиковао премијера Хрватске, односно његово пријеподневно излагање.

„По мом схватању, сврха Савета Европе су демократија, људска права, владавина права и антифашизам. Данас, имамо пред нама човека који глорификује Јасеновац, концентрациони логор за седамсто хиљада Срба, Јевреја и Рома, који глорификује Блајбург”, казао је Шешељ током свог излагања.

Рекао је да је Пленковић на челу неонацистичке власти у срцу Европе, у земљи у којој су Срби грађани другог реда, те да је председник ХДЗ, чија је главна идеологија етничко чишћење, саопштила је СРС.

„Руководство Савета Европе би требало да се стиди”, истакао је Шешељ, који је био прекинут током свом обраћања.

Како се наводи у саопштењу, Шешељу је реплицирао Пленковић, који је навео да „јабука не пада далеко од дрвета”.

„Предсједник странке, његов отац је осуђени ратни злочинац. Представник ове странке се залаже за Велику Србију, која ће обухватати територије других држава”, рекао је Пленковић и додао:

„Србија је извршила агресију на Хрватску, али прије тога и на Босну, Словенију и Косово и одговорна је за ратове”, казао је Пленковић, којег, како је саопштено, нису прекидали током његовог излагања.  

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар