Главно РС и матица

Под притиском САД Куртијева влада укинула таксе на увоз сировина из Србије и БиХ

ПРВОГ ДАНА АПРИЛА УКИНУЋЕ И НА СВЕ ОСТАЛО, А УВЕСТИ „ПУНИ РЕЦИПРОЦИТЕТ“
  • Аљбин КУРТИ: „Одлука о ослобађању од 100 одсто такси увоз сировина из Србије и Босне и Херцеговине је изгласана са 10 гласова `за` и два уздржана. Вечерас ће од 24 сата бити отворено шест граничних прелаза између Косова и Србије, за увоз сировина“

ШИПТАРСКА влада укинула је таксе од 100 одсто на увоз сировина из Србије и Босне и Херцеговине.

Истовремено је објавила: да од 1. априла таксе укида потпуно и уводи реципроцитет.

Кабинет Аљбина Куртија је саопштио да ће то бити „пуни реципроцитет по свим питањима са Србијом и Босном и Херцеговином“.

Сам Курти је преко Фејсбука објавио:

„Одлука о ослобађању од 100 посто такси увоз сировина из Србије и Босне и Херцеговине је изгласана са 10 гласова `за` и два уздржана. Вечерас ће од 24 сата бити отворено шест граничних прелаза између Косова и Србије, за увоз сировина. До 1. априла, Влада Косова ће донијети још једну одлуку о увођењу мјера реципроцитета умјесто 100 посто такси“.

Како преносе шиптарски приштински медији, за одлуку су гласали министри из Самоопредјељења и министарка мањинских несрпских заједница Емилија Реџепи.

Министри Демократског савеза Косова нису гласали, а два српска министра била су уздржана.

Демократски савез Косова, на чијем је челу Иса Мустафа тражио је потпуно укидање такси, како су то од Косова захтјевале Сједињене Америчке Државе.

Раније данас Демократски савез Косова (ЛДК) саопштио је да је предат захтјев Скупштини Косова за изгласавање неповјерања Куртијевој влади. 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар