Glavno Predsjednik RS

Pojačati kontrolu zabrane okupljanja i obaveznog nošenja zaštitne opreme

PREDSJEDNICA RS RAZGOVARALA SA VIŠKOVIĆEM, LUKAČOM, RADOJIČIĆEM I ŠKREBIĆEM
  • Posebna pažnja kontroli pojedinaca koji imaju potvrdu za kretanje izdatu od strane poslodavca jer te potvrde važe samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta i ne mogu se koristiti na drugoj relaciji, niti van radnog vremena

PREDSJEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović održala je danas u Palati Republike sastanak na temu sprovođenja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, na kojem je izražena zabrinutost zbog porasta broja pozitivnih osoba na virus korona u Srpskoj.

Ovom prilikom je naglašeno da je potrebno pojačati kontrolu primjene mjera, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, kao i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Na sastanku je ukazano na potrebu da se sa posebnom pažnjom kontrolišu pojedinci koji imaju potvrdu za kretanje izdatu od strane poslodavca, uz napomenu da pomenuta potvrda važi samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta, te da se ne može koristiti na drugoj relaciji, niti van radnog vremena.

Tokom sastanka je razmotrena mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Republičke uprave za inspekcijske poslove kako bi, pored kontrole na graničnim prelazima, bilo omogućeno sprovođenje efikasnije kontrole i u unutrašnjosti Republike Srpske, saopšteno je Biroa za odnose sa javnošću.

Na sastanku su učestvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i v.d. direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove Dragutin Škrebić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar