Главно РС и матица

Поповић: Србија треба да преиспита досадашњи ниво сарадње са НАТО пактом

МИНСТАР И ЛИДЕР СНП: КФОР И НАТО ДОПРИНЕЛИ СТВАРАЊУ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО
  • Својим деловањем против интереса Срба и Србије, мисија КФОР-а, коју углавном чине земље чланице НАТО пакта, имала је једино за циљ да оправда НАТО агресију на Србију и допринесе стварању лажне државе Косово
  • Србија после најновијих дешавања на Косову, када је КФОР мирно посматрао како криминалци и сепаратисти хапсе и туку наш народ, нема никакав интерес да у било ком облику продубљује сарадњу с НАТО пактом, јер је то савез који на сваком месту и у сваком тренутку ради против интереса српског народа

НА данашњи дан, пре двадесет година, након злочиначке агресије НАТО пакта на нашу земљу, снаге КФОРА ушле су на Косово.

Иако су мандатом који су им дале Уједињене нације и њихов Савет Безбедности, имале задатак да спроведу Резолуцију 1244, осигурају мир и безбедност у српској покрајини, и расформирају све терористичке снаге сепаратиста из ОВК, снаге КФОР то нису учиниле.

Напротив, оне су својим свесним нечињењем и пасивним посматрањем ужасних догађаја који су уследили након повлачења српских снага безбедности, постале директни саучесник и кривац за прогон преко двеста хиљада Срба, за паљење и рушење манастира и Цркава, за проглашење независности лажне државе Косово и стварања лажне војске те наказне творевине састављене од убица и терориста.

Мисија КФОР-а, после две деценије присуства у нашој јужној покрајини, не може да буде оцењена другачије него као неуспешна, јер је у свему била пристрасна и на страни сепаратиста у Приштини.

Својим деловањем против интереса Срба и Србије, мисија КФОР-а, коју углавном чине земље чланице НАТО пакта, имала је једино за циљ да оправда НАТО агресију на Србију и допринесе стварању лажне државе Косово.

Србија после најновијих дешавања на Косову, када је КФОР мирно посматрао како криминалци и сепаратисти хапсе и туку наш народ, нема никакав интерес да у било ком облику продубљује сарадњу с НАТО пактом, јер је то савез који на сваком месту и у сваком тренутку ради против интереса српског народа.

После ових двадесет година срамне улоге КФОР-а на Косову, Србија би требало да преиспита и досадашњи ниво сарадње са НАТО пактом, јер та сарадња очито није дала никакав резултат.

Чврсто опредељење за војну неутралност и сарадњу са партнерским и пријатељским државама у јачању наше војне моћи, једини су гарант наше суверености и независности, као и безбедности Срба на Балкану.

(изјава Ненада Поповића, министра у Влади Републике Србије и председника Српске народне партије)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар