Главно Странке

Предсједништво СДС очекивано искључило Мићића, Бјелица тврди да то руши странку

РАСПУШТЕН ГРАДСКИ ОДБОР СДС У БИЈЕЉИНИ, ЗА СРЕЂИВАЊЕ СТАЊА ЗАДУЖЕНИ ГОВЕДАРИЦА И САВИЋ
  • Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Давор ШЕШИЋ: Искључење Мићића води стабилизацији и јачању јединства  странке
  • Потпредсједник СДС Милован БЈЕЛИЦА: Бивши предсједници чисте СДС од побједника

КАКО је и најављивано, предсједништво СДС једногласно је искључило из странке Мићу Мићића, градоначелника Бијељине и предсједника Градског одбора СДС-а у Бијељини.

Такође очекивано, распустило је Градски одбор СДС-а у Бијељини, а за `стабилизацију странке` у том граду задужило Рада Савића и Вукоту Говедарицу, чланове предсједништва СДС.

„До ове одлуке је дошло након што је Мићић самовољно као предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина потписао коалициони споразум с Милорадом Додиком о формирању власти са СНСД-ом у Бијељини и заједничком наступу на локалним изборима“, рекао је Мирко Шаровић, лидер СДС-а, након сједнице Предсједништва СДС-а.

Према том споразуму, Мићић ће на предстојећим локалним изборима бити кандидат за градоначелника Бијељине, а њега ће подржати широка коалиција коју ће предводити СНСД.

У споразуму се још наводи да ће Мићић бити кандидат за градоначелника, али да ће након двије године по принципу ротације функцију градоначелника преузети СНСД, највјероватније замјеник градоначелника.

У споразуму се наводи да ће се у граду радити заштита од поплава, аутопут, затим да ће бити измјештена аутобуска станица на нову локацију, изграђени системи за наводњавање, студентски дом итд.

Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић увјерен је да искључење Мићића води стабилизацији и јачању јединства  странке.

Међутим, потпредсједник СДС-а Милован Бјелица упозорио је да бивши предсједници чисте СДС од побједника.

Бјелица сматра да Мићић треба да искористи механизме и да тражи да о његовом статусу у странци одлучују Главни одбор и Скупштина странке, да не допусти да неколико људи у „крњем предсједништву“ странке, а ту су и они који су у странку ушли недавно, потру све оно што је 25 година радио.

Он је подсјетио да је Мићић у СДС-у од 1996. године и да је толико година добијао изборе.

Бјелица је оцијенио да је СДС уздрман и да је криза постала његово нормално стање.

„Скоро цјелокупно мирнодопско дјеловање СДС-а потреса нека врста тешких одлука и унутрашњих проблема, а из тога може да се изузме једино период од оснивања до рата“, додао је он.

Он је нагласио да је данас Предсједништво странке окупирано бившим предсједницима, „губитницима избора, људима које су развлачили по улици и устоличавали за предсједника, који нису имали храбрости да се лично кандидују ни за једну функцију никада“.

„Имамо политичаре без ауторитета, подршке у сопственом бирачком тијелу, али с непресушном жељом да дјелују из сјенке, да подривају и роваре. Сада ми пада на памет да су они истински тројанци у нашим редовима“, навео је Бјелица.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар