Главно Свијет

Пуповац: Нисам четник и убица, не сарађујем са службама Србије – нема извињења

ОДБИО ДА СЕ ИЗВИНИ И ЗА СВОЈУ ОЦЈЕНУ СТАЊА У ХРВАТСКОЈ
  • Позвао све у Хрватској да заједно уклоне сва усташка слова са саобраћајним знаковима, као и да се поспреме све одоре ‘За дом спремни’, као и да се казни узвикивање ‘За дом спремни“

МИЛОРАД Пуповац, предсједник СДСС и саборски заступник, обратио се јавности, након оштрих реакција на његове изјаве након напада на Србе у Хрватској.

Он је прочитао изјаву у којој је навео да је од 23. августа, кад је била посљедња конференција за новинаре поводом серија напада на Србе, до данас многима засметала његова брига због пораста мржње према Србима у Хрватској.

„Некима је посебно засметала моја бојазан да то данашњу Хрватску може довести у стање мржње карактеристичне за раздобље квислиншке НДХ. Реакције се не стишавају. Изашао сам пред вас и јавност да бих рекао да сам охрабрен тим реакцијама, а моје су бриге и бојазни данас мање него прије двије седмице јер никад више није било осуда и одмицања данашње Хрватске од НДХ“, изјавио је Пуповац и додао:

„Вјерујем да сви мисле да данашња Хрватска не би смјела имати везе с идеологијом мржње и насиља, а тамо гдје их има требало би их искоријенити, казао је он и позвао све у Хрватској да заједно уклоне сва усташка слова са саобраћајним знаковима, као и да се поспреме све одоре ‘За дом спремни’, као и да се казни узвикивање ‘За дом спремни.'“

Ипак, када су га новинари упитали да ли ће се извинити због изјава које је дао а које су изазвале бројне реакције, рекао је да је и он сам називан разним именима, попут тога да је четник или убица и да од њих никада неће тражити извињење.

„Ја нисам четник, али од оних који мисле да јесам или кажу да јесам никада нећу тражити извињење. Онима који ме сврставају у злочинце и убице, рећи ћу да нисам и никада од њих нећу тражити извињење, онима који ме сврставају у тајне сараднике српских власти, стављајући ме у ризике, што је више од угледа, али и рејтинга у јавности, никада нећу тражити извињење“, рекао је Пуповац, преноси Б92.

Истакао је да је то дио политичке борбе кроз коју, како је рекао, мора проћи.

Предсједник СДСС је новинарима рекао да та странка још није донијела одлука о томе да ли ће напустити власт или остати у владајућој коалицији, те да ће о тој теми бити ријечи на засједањима страначких органа, као и током наредних дана у разговору са коалиционим партнерима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар