Главно Свијет

Путин: Могуће је да ћемо од Турске направити гасни хаб за снабдјевање Европе

ПРЕДСЈЕДНИК РФ ГОВОРИО НА ОТВАРАЊУ „РУСКЕ ЕНЕРГЕТСКЕ НЕДЈЕЉЕ“ У МОСКВИ
  • Указао: „Изгубљени обим транзита преко Сјеверних токова могли бисмо премјестити у регион Црног мора“

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин рекао је да свјетска економија и енергетски систем преживљавају дубоку кризу, која је повезана са нестабилношћу цијена и неравнотежом тржишта.

Руски лидер је најавио да је могуће стварање највећег „гасног хаба“ у Турској у циљу снабдјевања Европе.

„Директна, отворена комуникација посебно је неопходна сада када цијела свјетска економија и горивно-енергетски комплекс преживљавају, искрено, дубоку кризу, повезану са нестабилном цјеновном динамиком енергетских ресурса, дисбалансом понуде и потражње, као и са отворено субверзивним акцијама појединих учесника на тржишту који се руководе искључиво сопственим геополитичким амбицијама“ истакао је Путин на отварању „Руске енергетске недјеље“.

„Савремена глобална енергетика суочила се са до сада невиђеним проблемима, а излаз из тих проблема мора бити приоритет на разним платформама“ додао је Путин.

Путин је нагласио да би Русија могла да премјести изгубљени обим транзита преко „Сјеверних токова“ у регион Црног мора, стварањем највећег „гасног хаба“ у Турској ради снабдјевања Европе, ако за то буду заинтересовани руски партнери.

„Изгубљени обим транзита преко „Сјеверних токова“ који пролазе по дну Балтичког мора могли бисмо премјестити и у регион Црног мора, тако да то постане главна маршрута за испоруке нашег горива и природног гаса у Европу преко Турске, стварањем у Турској највећег гасног хаба за Европу, ако су, наравно, за то заинтересовани наши партнери – најавио је Путин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар