Главно Свијет

Путин: ОДКБ неће дозволити да се у земљама које га чине догоди ишта налик овоме у Казахстану

ИНИЦИРАО МЈЕРЕ ЗА ПАРИРАЊЕ СУБВЕРЗИВНОМ ДЈЕЛОВАЊУ ПРЕКО ИНТЕРНЕТА И СОЦИЈАЛНИХ МРЕЖА
  • Мјерама које је ОДКБ прдеузео, стављено је до знања да нећемо дозволити никоме да дестабилизује ситуацију у нашем подручју или да дозволимо такозване обојене револуције

ЧЛАНИЦЕ Организације уговора о колективној безбједности (ОДКБ) показале су одлучност да спријече покушаје да се дестабилизује ситуација у њиховим земљама и да се имплементира обојена револуција, изјавио је руски предсједник Владимир Путин, обраћајући се на онлајн самиту те војне алијансе поводом ситуације у Казахстану.

„Свјесни смо да развој ситуације у Казахстану није ни први, ни последњи покушај страног мјешања у унутрашња питања наших земаља. Мјерама које је ОДКБ прдеузео, стављено је до знања да нећемо дозволити никоме да дестабилизује ситуацију у нашем подручју или да дозволимо такозване обојене револуције“, нагласио је Путин, преноси ТАСС.

Путин је указао на додатни проблем:

На интернету и друштвеним мрежама се настављају покушаји да се наши грађани уплету у протестне активности које претходе терористичким нападима, о чему је причао данас предсједник Казахстана. Хронологија догађаја у Казахстану је кристално јасна, сви смо је видјели“, оцијенио је руски лидер.

Нагласио је да развој догађаја у Казахстану доказује да је „одређеним силама у реду да користе сајберпростор и друштвене мреже да регрутују екстремисте и терористе и да стварају спавајуће милитантне ћелије“.

У овом случају, верујем да би било разумно да се наложи секретаријату ОДКБ да учини све да радне групе које делују на пољу сајбербезбједности и борби против тероризма и екстремизма иницирају заједничке акције усмјерене ка спријечавању деструктвног спољног утицаја у зони одговорности ОДКБ„, нагласио је Путин.

Он је додао да је кључно да ОДКБ обезбједи да се „трагични догађаји попут актуелних у Казахстану никада не догоде“.

ОДКБ чине Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Русија и Таџикистан.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар