Главно Свијет

Путин: Парада Побједе 24. јуна, а марш Бесмртног пука – 26. јула или мало касније

НИЈЕ ПРЕЦИЗИРАО ДА ЛИ ЋЕ ПАРАДА НА ЦРВЕНОМ ТРГУ БИТИ У ПРИСУСТВУ НАРОДА
  • Предсједник РФ нагласио да 24. јуни није изабран случајно јер је на тај дан одржана у Москви „легендарна парада“ у којој су учествовали браниоци Москве, Лењинграда и Стаљинграда

ЗБОГ епидемије корона вируса одложена московска војна Парада поводом 75. годишњице побједе у Другом свјетском рату биће одржана у 24. јуна.

Владимир Путин је објаснио да 24. јуни нипошто није случајни датум:

„Параду Побједе ћемо одржати на дан када је одржана легендарна историјска Парада Побједника, када су Црвеним тргом прошли борци који су бранили Москву и Лењинград, који су се борили испред Стаљинграда, а потом ослободили Европу и узели Берлин“.

Руски лидер је одлуку о одржавању Параде потписао након радног састанка са министром одбране Сергејем Шојгуом.

Истовремено је издао наредбу за почетак припрема за Параду.

Шојгу је преузео обавезу да осигура најстрожи режим безбједности за учеснике Параде и да  минимизује ризике.

Шеф руске државе није прецизирао да ли ће се Парада одржати у присуству публике. Чињеница да та могућност није унапријед искључена  наводи на закључак да ће Парада имати пуни формат. Ако то икако буде могуће.

По Путиновој одлуци, овогодишњи марш Бесмртног пука биће одржан 26. јула, након параде руске Ратне флоте. Међутим, тај датум није „закован“:

„Ако љекари буду сматрали да ће и 26. јула бити неопходно држање антиепидемијског растојања међу људима, могуће је да ћемо Бесмртни пук помјерити за још коју недјељу, за неки каснији датум“ – рекао је Путин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар