Главно Свијет

Путин понудио Американцима – низ мјера за смањивања ризика сајбер-конфликата

КОНФРОНТАЦИЈЕ У ДИГИТАЛНОЈ СФЕРИ НАЗВАО ЈЕДНИМ ОД ГЛАВНИХ У ДАНАШЊЕ ВРИЈЕМЕ

РУСКИ предсједник Владимир Путин представио је низ предлога за сарадњу на пољу сајбербезбедности између Русије и Сједињених Држава, као и широм свијета. Путин је ризик од велике конфронтације у дигиталној сфери назвао једним од главних стратешких изазова нашег времена:

„Посебна одговорност за његово спрјечавање лежи на кључним играчима на пољу међународне информационе безбједности“.

Нагласио је да би желио још једном да апелује на Сједињене Државе да одобре свеобухватни програм практичних мјера за ресетовање односа са Русијом у коришћењу информационих и комуникационих технологија.

Путин је предложио обнављање редовног билатералног међуагенцијског дијалога о кључним питањима обезбјеђивања међународне сајбер безбједности на високом нивоу.

Такође је позвао на „одржавање континуираног и ефикасног рада комуникационих канала између надлежних одјељења“ двију земаља, о чему би бринули са тимови за брзо реаговање на рачунарске инциденте, центри за смањење нуклеарног ризика и високи званичници који надгледају међународна питања сајбер-безбједности.

„Ове мјере имају за циљ повећање нивоа повјерења између наших држава. У функцији су сигурности и просперитета наших народа, додао је.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар