Главно Свијет

Путин: Совјетска армија је самљела преко 80 одсто Хитлерове ратне технике и војске

„КОЛАБОРАЦИОНИСТИ И ОНИ КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ ПРЕКРАЈАЊЕ ИСТОРИЈЕ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА“
  • Неки заборављају да је фашистичка Њемачка напала Совјетски Савез рано ујутро 22. јуна 1941. године, а не обрнуто. Неки заборављају да је преко 80 посто ратне технике и људства непријатеља самлела Црвена армија на Источном фронту. Неки заборављају ко је на јуриш заузео Берлин. То је била совјетска војска. А ми то никада не смијемо заборавити и никада нећемо заборавити. И нећемо дозволити никоме да то заборави

ПОЈЕДИНЦИ који подржавају прекрајање историје Другог свјетског рата могу се назвати колаборационистима – оцијенио је Владимир Путин.

Додатно је објасио: „Они који током рата сарађују са непријатељем увијек и свуда су називани колаборационистима. Али, и они који се данас слажу са прекрајањима историје Другог свјетског рата могу се назвати колаборационистима данашњице“.

Према ријечима предсједника Русије, очување сјећања на Велики Отаџбински рат је задатак од националног значаја јер се само са ослањањем на прошлост може ићи у будућност.

Истакао је да нико не зна које ће вештине и специјалности бити тражене за десет година и шта ће проучавати они који су сада уписани у први разред, али да историја земље, њена култура и традиција морају да увек буду „поуздане референтне тачке.

Посебно је нагласио да Русија неће никоме дозволити да заборави да је Њемачка напала Совјетски Савез 1941. године, а не обрнуто, и да су совјетске трупе на јуриш заузеле Берлин.

Неки заборављају да је фашистичка Њемачка напала Совјетски Савез рано ујутро 22. јуна 1941. године, а не обрнуто. Неки заборављају да је преко 80 посто ратне технике и људства непријатеља самљела Црвена армија на Источном фронту. Неки заборављају ко је на јуриш заузео Берлин. То је била совјетска војска. А ми то никада не смијемо заборавити и никада нећемо заборавити. И нећемо дозволити никоме да то заборави“.

Упозорио је да се историја прекраја ради мијењања правила успостављених послије Другог свјетског рата.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар