Glavno Svijet

Putin: Sovjetska armija je samljela preko 80 odsto Hitlerove ratne tehnike i vojske

„KOLABORACIONISTI I ONI KOJI PODRŽAVAJU PREKRAJANJE ISTORIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA“
  • Neki zaboravljaju da je fašistička NJemačka napala Sovjetski Savez rano ujutro 22. juna 1941. godine, a ne obrnuto. Neki zaboravljaju da je preko 80 posto ratne tehnike i ljudstva neprijatelja samlela Crvena armija na Istočnom frontu. Neki zaboravljaju ko je na juriš zauzeo Berlin. To je bila sovjetska vojska. A mi to nikada ne smijemo zaboraviti i nikada nećemo zaboraviti. I nećemo dozvoliti nikome da to zaboravi

POJEDINCI koji podržavaju prekrajanje istorije Drugog svjetskog rata mogu se nazvati kolaboracionistima – ocijenio je Vladimir Putin.

Dodatno je objasio: „Oni koji tokom rata sarađuju sa neprijateljem uvijek i svuda su nazivani kolaboracionistima. Ali, i oni koji se danas slažu sa prekrajanjima istorije Drugog svjetskog rata mogu se nazvati kolaboracionistima današnjice“.

Prema riječima predsjednika Rusije, očuvanje sjećanja na Veliki Otadžbinski rat je zadatak od nacionalnog značaja jer se samo sa oslanjanjem na prošlost može ići u budućnost.

Istakao je da niko ne zna koje će veštine i specijalnosti biti tražene za deset godina i šta će proučavati oni koji su sada upisani u prvi razred, ali da istorija zemlje, njena kultura i tradicija moraju da uvek budu „pouzdane referentne tačke.

Posebno je naglasio da Rusija neće nikome dozvoliti da zaboravi da je NJemačka napala Sovjetski Savez 1941. godine, a ne obrnuto, i da su sovjetske trupe na juriš zauzele Berlin.

Neki zaboravljaju da je fašistička NJemačka napala Sovjetski Savez rano ujutro 22. juna 1941. godine, a ne obrnuto. Neki zaboravljaju da je preko 80 posto ratne tehnike i ljudstva neprijatelja samljela Crvena armija na Istočnom frontu. Neki zaboravljaju ko je na juriš zauzeo Berlin. To je bila sovjetska vojska. A mi to nikada ne smijemo zaboraviti i nikada nećemo zaboraviti. I nećemo dozvoliti nikome da to zaboravi“.

Upozorio je da se istorija prekraja radi mijenjanja pravila uspostavljenih poslije Drugog svjetskog rata.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar