Главно РС и матица

Путин Вучићу: Москва високо цијени стратешко партнерство са Србијом

У ПИСМИ-ЧЕСТИТКИ РУСКОГ ЛИДЕРА СЕ НАГЛАШАВА ДА РАЧУНА НА ДАЉУ КОНСТРУКТИВНУ САРАДЊУ
  • Амбасадор РФ Александар Чепурин поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, прије свега, живот Срба на Космету

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу Дан државности и истакао да званична Москва високо цијени односе стратешког партнерства са Србијом, те наглашава да се сарадња двеју земаља динамично развија у најразличитијим областима.

Путиново писмо предсједнику Србије уручио је данас руски амбасадор у Београду, Александар Чепурин, саопштила је Прес служба Председника.

У писму се каже:

„Поштовани господине предсједниче,

Примите срдачне честитке поводом националног празника – Дана државности Србије.

У Русији се високо цијене односи стратешког партнерства са Србијом. Са задовољством наглашавамо да се сарадња између наших земаља динамично развија у најразличитијим областима.

Желио бих да вам још једном захвалим на топлом пријему који је приређен мени и руској делегацији у Београду. Рачунам на наставак нашег конструктивног дијалога и заједничког рада на билатералној и међународној агенди.

Искрено вам желим добро здравље и успјехе, а братском народу Србије – благостање и просперитет“, наводи се у писму предсједника Руске Федерације.

Предсједник Вучић је захвалио предсједнику Путину на честиткама.

У разговору са амбасадором Чепурином су размотрена питања билатералне сарадње и изражено очекивање да ће Међувладина мјешовита комисија за сарадњу да конкретизује договоре постигнуте приликом посјете предсједника Путина Србији, наводи се у саопштењу.

Чепурин је поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, прије свега, живот Срба на Космету.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар