Главно Свијет

Радуловић: Циљ нове владе Црне Горе је оздрављење свеукупних односа са Србијом

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ВЛАДИМИРУ БОЖОВИЋУ АГРЕМАН БЕСПОВРАТНО УКИНУТ
  • Нови шеф ЦГ-дипломатије Ђорђе РАДУЛОВИЋ: „Ускраћивање гостопримства амбасадорима засигурно није мјера добросусједских односа, већ исхитрен чин. Нова црногорска влада ће односе са Републиком Србијом градити на принципу узајамног уважавања, како и приличи добрим сусједима“

MИНИСТАР спољних послова Црне Горе Ђорђе Радуловић изјавио је да ће нова црногорска влада односе са Србијом градити на принципу узајамног уважавања.

Радуловић је у интервјуу за „Дан“ рекао да је циљ нове владе оздрављење свеукупних односа са Србијом, како је навео, „по принципу суверености, независности и немијешања у унутрашње ствари“.

Говорећи о томе остаје ли на снази одлука о протјеривању амбасадора Србије Владимира Божовића, Радуловић је изјавио да је претходна влада, у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима, ускратила гостопримство амбасадору Владимиру Божовићу, чиме је, након истека рока од 72 сата, бесповратно укинут агреман.

„Ускраћивање гостопримства амбасадорима засигурно није мјера добросусједских односа, већ исхитрен чин. Нова црногорска влада ће односе са Републиком Србијом градити на принципу узајамног уважавања, како и приличи добрим сусједима“, рекао је Радуловић.

На питање шта ресор на чијем је челу може конкретно да уради да помогне да Србија изручи Црној Гори бившег потпредсједника ДПС Светозара Маровића, Радуловић је одговорио:

„Увјеравам Вас да ће Министарство спољних послова искористити све механизме редовне дипломатске, прије свега билатералне комуникације са Републиком Србијом, да у оквиру својих овлашћења допринесе рјешавању тог питања“.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар