Главно Федерација/БиХ

Рагуж поднио кривичне пријаве против Изетбеговића, Суљагића и Бајровића

ЗБОГ ПРИЈЕТЊИ НАСИЉЕМ, ШИРЕЊА МРЖЊЕ И „ЛИЦИТИРАЊА ТУЂИМ ЖИВОТИМА“
  • Лидер Републиканске хрватске странке БиХ Славен РАГУЖ: „Посљедњих дана у БиХ је кулминирала антихрватска хистерија и на површину је испливала сва искреност намјера цјелокупне сарајевске политике у борби за грађанску Босну. Испливало је право лице патриота који су се дигли на задње ноге не како би одбранили нека своја права, него како би осигурали ускраћивање права другима“

ПРЕДСЈЕДНИК Републиканске хрватске странке БиХ Славен Рагуж поднио је пријаву Тужилаштву БиХ против лидера СДА Бакир Изетбеговић, директора Меморијалног центра „Поточари“ Емира Суљагића и Реуфа Бајровића.

Разлог је изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, наведено је у пријави коју је Рагуж објавио на свом Фејсбук профилу.

„Посљедњих дана у БиХ је кулминирала антихрватска хистерија и на површину је испливала сва искреност намјера цјелокупне сарајевске политике у борби за грађанску Босну. Испливало је право лице патриота који су се дигли на задње ноге не како би одбранили нека своја права, него како би осигурали ускраћивање права другима“, написао је Рагуж.

Он је додао да је ту било од позива на стављање Хрвата у вагоне, до пријетњи крвопролићем, насиљем и ратом.

„Ово прво је људска срамота, а ово друго је, уз то што је људска срамота, и противзаконито“, истакао је Рагуж.

Према његовим ријечима, прикупљени су сви ратнохушкачки материјали, а о свему ће обавијестити и међународне институције.

„Они који пријете оружјем, посебно они који лицитирају туђим животима морају бити спремни сносити одговорност за то. Ако се већ боре за БиХ, онда морају бити спремни и на правну одговорност те исте БиХ“, сматра Рагуж.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар