Главно Свијет

Рама: Из Хага блате све Албанце и Косово*, а не само Тачија, Весељија и ОВК

ЖАЛИ СЕ ДА ИМ ХАШКЕ ПОЛУОПТУЖНИЦЕ НАНОСЕ ШТЕТУ „БРЗИНОМ СВЈЕТЛОСТИ“
  • Изјавио да га брине што ће они по свијету који немају представу „о историјској неправди и трагедији нашег народа на Косову” стећи утисак да је – захваљујући страшним злочинима против човјечности – у Приштини «инсталиран један криминални режим»

ПРЕДСЈЕДНИК владе Албаније Еди Рама изјавио је да је објављивање оптужнице за ратне злочине против предсједника привремених косовских институција Хашима Тачија и лидера ДПК Кадрија Весељија утицало на све, те да нису окаљана само два поменута имена и тзв. ОВК, већ и сви Албанци.

Према његовим ријечима, управо то што се каже да се „сумња да су починили злочине”, претвара тај текст у „громове” који ударају далеко више од два имена, проламајући се свијетом, како каже, брзином свјетлости, којом се каљају, не само Тачи или Весељи, не само ОВК, већ и само Косово и сви Албанци.

Рама је рекао да замишља да би неко, у било којем дијелу свијета, ко нема никакву општу представу „о историјској неправди и трагедији нашег народа на Косову”, читајући синоћни текст несумњиво створио слику о једној земљи у сред Европе, гдје је, „захваљујући страшним злочинима против човјечности инсталиран један криминални режим”, преноси Танјуг.

Рама је на конференцији за медије, говорио о дешавањима на КиМ поводом јучерашње објаве Специјалног тужилаштва да је против Тачија и Веселија поднело оптужнице Специјалном суду, преноси Косово онлајн писање Кљан Косова.

Албански премијер је рекао да су сви „били дирнути” када су то прочитали и навео да су „оснивачи ОВК осумњичени за низ злочина, оркестрирана убиства, отмице, нестанак, прогон и мучење невиних и беспомоћних људи, који изазивају и најудаљеније границе маште”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар