Главно Свијет

Руски дипломата Красношћоков са тешким повредама главе и лица у митровичкој болници

У ЗУБИНОМ ПОТОКУ ИСТОВРЕМЕНО КУНДАЦИМА И ЦОКУЛАМА ПРЕМЛАЋИВАН И ГЛУВОНИЈЕМИ СРБИН
  • Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова назвала хапшење Михаила Красношчекова, сарадникаУнмика са дипломатским иммунитетом, нечувеним актом и „манифестацијом провокативне политике врхушке косовских Албанаца”

РУСКИ дипломата Михаил Красношћоков, сарадник мисије УН на КиМ, достављен је – након што су га претукли шиптарски специјалци – у болницу у Косовској Митровици са тешким повредама главе.

Ово је саопштио главни лекар болнице Златан Елек који је прецизирао да Красношћоков има и озбиљне повреде лица и да се налази на интензивној њези и под сталним надзором.

Заједно са руским дипломатом у Централну клиничку болницу је достављен и глувонијеми мушкарац из Зубиног потока којег су Шиптари тукли кундацима и цокулама.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин претходно је осудио упад косовских специјалаца у рејоне сјевера Косова и Метохије које насељавају Срби“.

„То је крајње опасно и коси се са свим постојећим договорима“, наводи се у саопштењу достављеном из Амбасаде Русије.

У саопштењу се такође изражава револт „провокацијом приштинских власти у односу на руског држављанина, сарадника УНМИК Михаила Красношћокова“ и тражи његово „неодложно ослобођење и позивање на одговорност свих који су криви за вапијући инцидент“.  

Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова назвала је „нечувеним актом“ и „манифестацијом провокативне политике врхушке косовских Албанаца“ хапшење Михаила Красношчекова на сјеверу КиМ. 

Она је рекла да Москва, у овако одговорном тренутку, позива међународне покровитеље Приштине да уразуме косовске радикалне снаге и спријече даље ширење конфликта са непредвидљивим посљедицама.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар